De geschiedenis van mijn seksualiteit

Door Tobi Lakmaker

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
'De geschiedenis van mijn seksualiteit luidt: dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, natuurlijk altijd al op vrouwen, op Muriël de roodharige bijlesdocente met de lange benen, op wie niet, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend. Dat doet ook eigenlijk weinig ter zake.' De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een essentieel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn. 'Sofie Lakmaker en Lil' Kleine delen een brutaal soort eenzaamheid.' – Kees de Koning Tobi Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben rondde hij in 2018 zijn opleiding filosofie af.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Julie Rademakers

op 05/07/2021

ER WAS EENS ...

'De geschiedenis van mijn seksualiteit' van Sofie Lakmaker.

In deze boekrecensie op YouTube vat ik haar debuutroman samen in vijf woorden, ideeën of gevoelens die het bij mij oproept:
kijk op https://youtu.be/PDyzLV9EyX8

1. straight to the point
2. leest als een sneltrein
3. spreektaal
4. legt de vinger op de wond
5. eenvoud siert

LEES JE MEE?


Warme groeten

De Schone Schrijfster
Freelance tekstschrijver-copywriter-storyteller


🌹 Website: www.deschoneschrijfster.be
🌹 Facebook: www.facebook.com/deschoneschrijfster
🌹 Nieuwsbrief: www.deschoneschrijfster.be/#Nieuwsbrief​
🌹 Blog: www.deschoneschrijfster.be/blog​
🌹 LinkedIn: www.linkedin.com/in/deschoneschrijfster-julierademakers

Lees meer

Door Karen Vanholzaets

op 01/07/2021

Tja, het kan aan mij liggen, maar ik had na het lezen van haar columns hogere verwachtingen (kan gebeuren). Het leest natuurlijk als een trein, maar de toon is zo laconiek en het tussendoor zo bejubelde ‘neersabelen van de grote namen’ (vb. Arnon Grunberg, waar ze als insider iets over vertelt of bv. haar ex, ook een schrijver) beviel mij eigenlijk niet. Ik had een oprechtere toon verwacht op basis van haar columns, die wel heel raak en treffend geschreven zijn. Het laatste hoofdstuk verklaart natuurlijk veel over deze schijnbare onverschilligheid, maar ik heb de indruk dat ze het geheel toch in een te literaire saus heeft willen dompelen (in een voorpublicatie van wat later dit boek zou worden (Das Mag-bundel) was de toon toch nog minder aanwezig) en voor mij zorgt dat er wel voor dat de echtere, diepere gevoelens minder aanwezig zijn. En als lezer ben je (ik althans) daar toch wel wat naar op zoek. Maar goed, Sofie Lakmaker heeft voor dit perspectief gekozen, wat zeker te begrijpen is in een coming of age. Had ze een ander perspectief gekozen, vanuit de persoon die ze intussen misschien is, had het verhaal -voor mij alvast- wel waarachtiger geklonken. Hopelijk gebruikt ze haar huidige stem wel in een volgend boek, en wordt dit -zoals iemand anders hier schrijft- inderdaad haar eerste echte proza-meesterwerk.

Lees meer

Door Ria Delaere

op 18/05/2021

Sofie Lakmaker geeft in haar debuutroman op een sublieme wijze haar zoektocht als tiener en jongvolwassene weer, een zoektocht om wat meer te mogen worden wie ze wil zijn. Ze stelt zich open naar de lezer en schrijft vlotjes, spontaan, lief, gevoelsvol, verklarend en soms grappig. Ze zegt waarom ze zus of zo over anderen of situaties denkt. Wat dit met haar doet. Hoe ze twijfelt. Hoe ze wordt omringd. Hoe ze liefheeft. Hoe ze zich eenzaam voelt en onbegrepen. Hoe ze toch verder gaat. Ik zie uit naar haar volgend boek.

Lees meer

Door Erik Jacobs

op 07/05/2021

Grappig, meeslepend, in 1 ruk uit is veelgehoord bij dit super gehyped boek.
Klopt wel gedeeltelijk. Ik heb het bijvoorbeeld niet in 1 keer uitgelezen.
Bij sommige dingen moet je wel wat langer nadenken dan 5 seconden.
Het helpt denk ik wel dat je zelf een beetje een hoek af hebt.

Ik heb wel de mooiste zin ooit gelezen: "Ik houd niet meer van je, maar ik zal de rest van mijn leven een oneindige tederheid voor je voelen"
Die is dan wel gepikt en vrij vertaald uit de film 'La vie d'Adele', waar hij in het Frans nog mooier is.

Al bij al echt wel grappig soms, echt wel droevig soms ook. De hype waard: ook soms.

Leuk dat ze haar meesterwerk nog even uitstelt; kunnen we er alleen maar reikhalzend naar uitkijken.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief