De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Witje

Door Paul Moor

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Er is een groot wit land, ergens.
Om het land ligt een grote witte zee.
En in het grote witte land staat een groot wit huis...
Witje speelt binnen, in haar veilige witte kamer. ’s Nachts droomt ze. Haar kleine wereld wordt steeds groter. En dan is Witje weer terug bij zichzelf...

Kaatje Vermeire laat de kamer van Witje tot leven komen in een ode aan de verbeelding. In zachte tinten die baden in wit licht.

'Die dag zag ik dat wit veel kleuren is en dat zwart veel kleuren is en dat kleuren veel kleuren zijn. En ik herinner me hoe blij ik was dat ik dat zag.' - Paul de Moor

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 19/03/2021

Witje. Tekst: Paul de Moor. Illustraties: Kaatje Vermeire.

Sinds Mare en de dingen ben ik een grote fan van Kaatje Vermeire. Zo blij dat ik daarom dit prachtige poëtische boekje heb ontdekt.

We maken kennis met Witje, die in een wit huis woont, in een wit land, de dieren (groot en klein) zijn wit, zelfs de bananen zijn wit. En ’s nachts in haar kamer droomt ze…

Het mooie aan dit boek is dat tekst en illustraties wonderlijk samengaan, ze tillen elkaar op. De tekeningen maken het verhaal nog groter, rijker, ontroerender. De woorden meanderen doorheen het boek, herhalen zichzelf, verruimen. Het wit lijkt meer en meer kleur te bevatten.

Witje is een magisch pareltje dat je heel langzaamaan tot je moet nemen. Laat de woorden je meevoeren, raak betoverd door de illustraties, verlies jezelf in de kleuren van het wit.

Als je hart is gesmolten ben je aan het einde van het boek en kan je gewoon opnieuw beginnen…

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief