Al wat goud op de bergen is

Door C. Pam Zhang

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Ba sterft gedurende de nacht, Ma was al verdwenen. De Chinees-Amerikaanse Lucy en Sam, twaalf en elf jaar, zijn plotseling alleen en op de vlucht. Ze laten het berooide, stoffige Amerikaanse mijnstadje achter zich en zwerven met het lichaam van hun vader door een meedogenloos landschap, bezaaid met gigantische buffelbotten, tijgerpootafdrukken en vol met onbetrouwbare bandieten, op zoek naar een plek om Ba te begraven en opnieuw te beginnen.Al wat goud op de bergen is is een overweldigend avonturenverhaal dat de stereotypen van de klassieke western op zijn kop zet. Een onvergetelijk verhaal over het verlangen van een immigrantenkind naar een thuis, en een opmerkelijke roman over familieleden die door herinneringen en geheimen verbonden zijn.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Erik Jacobs

op 16/04/2021

Mooi boek dat de zoektocht vertelt van 2 zusjes naar eigen land, bezit, zichzelf, hun afkomst.
Zeer poëtisch vertelt. Het boek leest vlot maar door zijn manier van vertellen toch geen hapklare brok die je in één keer doorslikt.
Is Inderdaad een alternatieve western zoals hij wordt voorgesteld.

Lees meer

Door Rudy BLOM

op 18/03/2021

Dit debuut, dat genomineerd werd voor de Booker prize 2020 is niet alleen een avonturenroman, maar in kleine poëtische zinnen schetst de auteur ons een leven van armoede, opoffering en voortdurend op weg zijn. Vier gezinsleden worden uitvoerig beschreven in een relaas dat steeds zoekende is. Wat is hun thuis, wat is thuis? De overlevingstocht van twee zusjes in een tijd van goudzoekers en fortuinjagers. Sterk debuut !

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief