Mijn leven als mens

Door Joke Van Leeuwen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Gisteren ben ik doodgegaan, onverwacht en banaal, met mijn hoofd op een harde tegelvloer die een optische illusie vormt van kubussen.’ Zo begint de achttienjarige Dinka vanuit het hiernamaals te vertellen. Al meteen komt ze daar haar bij de geboorte overleden tweelingzusje tegen, dat ze altijd heeft gemist. Samen zien ze hoe Dinka’s korte leven verliep, in de schaduw van haar dode zusje en op de drempel van de nieuwe eeuw. Hoe ze verliefd wordt op Mier, een werelds meisje met een onstabiel verleden. Als blijkt dat Dinka’s naïeve vertrouwen is geschaad, neemt ze het heft in eigen handen.


Mijn leven als mens is een roman over het leven zelf, met humor en hartzeer, over verraad en vertrouwen, over hechten en loslaten. Joke van Leeuwen op haar best.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Anne Correwyn

op 24/05/2021

Dit boek las ik in drie leesmomenten uit. In het begin van het boek dacht ik nog: dit is niets voor mij, hierin kan ik mij niet verplaatsen of inleven. Maar enkele regels verder was ik eraan verknocht. Het is tegelijkertijd een bijzonder en eenvoudig verhaal. Het wonderlijke aan het lezen van een boek van Joke van Leeuwen is, dat ik bij lange zinnen met veel komma's haar die hoor voorlezen. Zalig is dat.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief