Monster

Door Roderik Six

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een banaal ongeluk. Een moment van onoplettendheid. Koplampen die voor de laatste keer een paar prachtige ogen belichten. Na de dood van zijn vrouw trekt een man zich terug uit de wereld. Rouwend om een verdwenen leven verschanst hij zich in zijn woning, met enkel de nieuwslezer als gezelschap. Hij is met stomheid geslagen – de dood is waar de taal faalt. Tot een onverwacht telefoontje hem uit zijn sluimer wekt. Met chirurgische precisie snijdt Roderik Six de grote levensthema’s aan. In Monster serveert hij opnieuw een staaltje van zijn literaire talent. Een ontroerende en onthutsende roman over de liefde, en, onvermijdelijk, de dood. Roderik Six (1979) is literair journalist bij het weekblad Knack. Met zijn debuutroman Vloed won hij prompt De Bronzen Uil. Ook zijn tweede roman Val werd bekroond en met de bejubelde roman Volt sloot hij de V-trilogie af. Van zowel Vloed als Val zijn de filmrechten verkocht. Over Volt: ‘Stilistisch loepzuiver, filmisch en suggestief, zelfs van een onwereldse poëzie. Een exotische droom als dystopie.’ Stefan Hertmans ‘Volt is een tegelijk ijzingwekkend en broeierig boek, een werk van kwaadaardige schoonheid. Roderik Six is een literaire duivelskunstenaar.’ Ilja Leonard Pfeijffer Over Val: ‘Roderik Six schrijft akelig goed.’ De Standaard *****

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rino Feys

op 22/04/2021

Opnieuw erg genoten van dit vierde boek(je) van Roderik Six. Hij brengt het verhaal van een man die zijn geliefde na een doodsmak moet afstaan en daardoor langzaam de controle over zichzelf verliest, en doet dat aan de hand van korte, voor zijn doen zuinige zinnen.
Wat echter als een rouwverhaal begint, neemt na een tijdje plots wel een heel vreemde wending, maar voor wie vertrouwd is met het werk van deze auteur zal dat geen verrassing heten. Net zomin als dat dit boek ook een feest van bloed en slijm en kots en kak is, doorspekt met morbide humor die je geregeld doet grinniken, en af en toe onthutst achterlaat. Kortom, Roderik Six ten voeten uit!
Een tussendoortje naar het schijnt, in afwachting van nieuw werk. Dat predicaat doet dit boek geen recht.
Een beetje alsof ze je kaviaar serveren als vieruurtje.

Lees meer

Door Alexandra Peeters

op 01/04/2021

𝐌𝗼𝐧𝐬𝐭𝐞𝐫 - 𝐑𝗼𝐝𝐞𝐫𝐢k 𝐒𝐢𝐱

Een banaal ongeluk. Een moment van onoplettendheid. Koplampen die voor de laatste keer een paar prachtige ogen belichten. Na de dood van zijn vrouw trekt een man zich terug uit de wereld. Rouwend om een verdwenen leven verschanst hij zich in zijn woning, met enkel de nieuwslezer als gezelschap. Hij is met stomheid geslagen – de dood is waar de taal faalt. Tot een onverwacht telefoontje hem uit zijn sluimer wekt.

Met chirurgische precisie snijdt Roderik Six de grote levensthema’s aan. In Monster serveert hij opnieuw een staaltje van zijn literaire talent. Een ontroerende en onthutsende roman over de liefde, en, onvermijdelijk, de dood.

Sommige boeken hebben geen lange review nodig. Sommige boeken moeten gewoon gelezen worden en geapprecieerd. Sommige boeken moet je gelezen hebben omdat je anders iets enorm bijzonder gemist hebt dat oprecht een leegte zou zijn. Dit boek is zo een fantastisch en briljant boek.

Wat. Een. Boek. Wauw. Rauw. Puur. Eerlijk. Echt. Menselijk. Meesterlijk geschreven. Prachtig verwoord. Meeslepend. Elk woord, elke zin is prachtig, beeldend, hartverscheurend hartverwarmend.
Bedankt om dit boek op ons, lezers, los te laten.

Lees meer

Door Karen Steyaert

op 26/02/2021

Veronique komt om bij een auto-ongeval. Haar partner kan dit verlies héél moeilijk verwerken en zondert zich af van alles en iedereen. Hij kan maar aan één ding denken...Veronique is dood. Een paar uitstappen zorgen ervoor dat hij dingen ziet die er eigenlijk niet zijn, en net die dingen zetten hem aan tot daden, die zijn hele verdere leven zullen bepalen.
Monster is een boek waarin gegoocheld wordt met prachtige woorden en zinconstructies. De beeldende taal zorgt ervoor dat je alles voor ogen kan zien, je wordt als lezer meegesleept in de prachtige woordspelingen.
Aanvankelijk dacht ik dat dit genre boek mij niet kon bekoren, maar na het lezen van dit boek, kan ik alleen maar zeggen dat ik grote fan ben!
Roderik Six komt op mijn lijstje van "to-read-auteurs". Ik ben heel blij dat ik dankzij dit recensieboek (dank u L&M Books), deze auteur heb leren kennen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief