Lijn van wee en wens

Door Caro Thuyne

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In het achtste jaar van de rouw laat Mari haar man thuis achter om een rivier te volgen naar zee. Terwijl zij probeert zich los te wandelen van de pijn en een nieuwe lijn te vinden voor haar leven, bouwt Felix aan een plekje waar zijn vrouw zich misschien ooit thuis zal voelen. Lijn van wee en wens is een roman over de onttakeling door rouw en de liefde die niet opgeeft. Caro Van Thuyne heeft een meanderend portret geschreven van een vrouw die olifantenpaadjes trekt tussen deze twee oerkrachten. Lijn van wee en wens is met een rauwe weerbarstige stijl geschreven. De roman is een zoektocht naar wat verlies betekent. Caro Van Thuyne (1970) leeft en schrijft in het Houtland achter de Vlaamse kust. In 2018 debuteerde ze met de verhalenbundel Wij, het schuim, die op de shortlist van de Anton Wachter Prijs stond.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Bart Van Thuyne

op 11/02/2021

Wat een meesterlijk romandebuut. Een nieuwe mijlpaal in de rouwliteratuur. Na haar kortverhalenbundel ‘Wij, Het Schuim’ bevestigt Caro Van Thuyne haar bijzonder talent.
Wat een stijl! Ik voelde de pijn, het verlies en gemis, de momentjes van geluk gevolgd door het diepste ongeluk, de loutering van lucht en water, en eindigen met prachtige zeevonk. Dit kan niemand onberoerd laten!
En die taal! De mooiste zeelyriek die ik ooit heb gelezen, de prachtige natuurbeschrijvingen, het meevliegen met de kauw Jakke. Wat een woorden : “aanwenigheid”, “weewandelen”, “zingzeuren”, “velverlangen”!
Ook de structuur is zeer geslaagd. Het in korte fragmenten opsplitsen van het verhaal maakt de inhoud zoveel sterker en brengt rust en beschouwing bij het lezen.
De geleende teksten van de Britse schrijver/musicus Richard Skelton sluiten zo goed aan bij de belevingswereld van Mari dat je als lezer meewandelt en –leest. De passage waarin Mari de violist (Skelton?) op het strand ontmoet heb ik gelezen met op de achtergrond de muziek van Skeltons “Landings”, het paste zo verdomd goed en zorgde voor een unieke leeservaring en beleving.
Een aanrader, maar niet voor ongevoelige lezers!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief