Treinen en Kamers

Door Annelies Verbeke

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Annelies Verbeke (België, 1976) vervlecht ruim vier millennia jaar literatuur uit de hele wereld. Geïnspireerd door bekende en minder bekende klassieke meesterwerken van vóór 1900 schreef ze vijftien verhalen, die in hun vormexperiment essay, theatertekst, droom of meditatie vermengen. Het gaat om westerse hoogtepunten als de liederen van Hadewijch, Don Quichot of Moby Dick, maar bijvoorbeeld ook Het hoofdkussenboek van de Japanse Sei Sh?nagon en 'De verheerlijking van Inanna', dat de Soemerische Enheduanna rond 2260 vóór onze jaartelling schreef.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Linda Vermeulen

op 19/05/2021

Verbeke doet het weer en ze doet het schitterend!

Vijftien korte verhalen - Verbeke is er goed in als geen ander - gebaseerd op bekende en minder bekende werken uit de wereldliteratuur. Een Soemerische tekst uit ca. 2260 v.Chr. tot het meest recente: Moby Dick uit 1851 van Herman Melville. Het reeds gelezen hebben van de oorspronkelijke werken is altijd wel leuk maar geen noodzaak. Elk kort verhaal kan volledig op zichzelf gelezen worden.

Wat opvalt zijn de verschillende vormen waarin de teksten zijn geschreven, een essay, droom, theatertekst, gedicht, een monoloog. En ook het verweven van feiten en fictie, herkenbare thema's en tegelijk steeds weer een twist waarin de verbeelding zijn gang gaat.

Lees meer

Door Nathalie Brouwers

op 23/04/2021

In deze verhalenbundel gaat Annelies Verbeke, promotor en ’queen’ van het kortverhaal, uit van beroemde klassieke verhalen uit verschillende eeuwen en geeft er een nieuwe schwung aan. Het zijn prachtige verhalen geworden, rijk aan verbeelding, soms zelfs wat absurd, spannend, en weer geweldig goed geschreven. Slechts enkele verhalen aanhalen, zou de andere onrecht aandoen. Heel de bundel is weer ontzettend goed!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief