Bestsellerboy

Door Mano Bouzamour

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Mohamed Zebbi, een jongen van de straat, heeft één droom: de literaire wereld bestormen. Wanneer zijn debuutroman Mohamed, de proleet verschijnt, is zijn naam in één klap gevestigd. Maar zijn ouders zetten hem uit huis, en door zijn vrienden wordt hij verstoten. Hier begint zijn zwerftocht door Amsterdam op zoek naar een thuis. Bestsellerboy is een betoverende, opwindende en geestige roman. Een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de liefde, idealen en verscheurdheid van een jonge stadsbewoner. Met Bestsellerboy bewijst Mano Bouzamour definitief zijn bravoure, durf en literaire meesterschap.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Gert Engels

op 25/07/2019

Een geestig en vlot geschreven boek over een ambitieuze jongeman met wortels in twee culturen. Van het hoofdpersonage gaat een grote charme uit door zijn intelligentie, wilskracht, vitalisme en doelgerichtheid. Een Marokkaanse Tijl Uilenspiegel die behoorlijk vuilgebekt uit de hoek kan komen. Ook letterlijk. Daarnaast leer je iets bij over het boekenbedrijf.
De beeldspraak, sfeerschepping en symbolische scènes vond ik soms opvallend weinig origineel, maar ze deden hun werk. De energie en vertelkracht bleven altijd overeind.

Lees meer

Door Dirk Huysmans

op 23/04/2019

Jammer dat het uit is. Ik hoop dat er zo nog vele volgen.

Lees meer

Door Francky Varrewaere

op 10/11/2018

De nederlandse Brusselmans...….maar 10 kéér beter!!Heb zijn twee boeken gelezen en kijk uit naar de volgende.

Lees meer

Door Nadia Huyge

op 02/07/2018

Citaat: "De grootste misvatting over de hemel of hel is dat het buiten onszelf bestaat. De hemel of de hel is een staat van zijn. "

Om met de deur in huis te vallen : dit boek heeft me niet overtuigd. Ik heb de naam Bouzamour opgepikt via een paar interviews waarin hij wordt afgeschilderd als de nieuwe jonge wonderboy der Nederlandse letteren. Een hype omwille van zijn Marokkaanse roots en omdat hij, als jongste kind in een heel gelovige moslimfamilie, nogal controversiële uitspraken doet.
Ik was dus blij toen ik zijn boek bij de nieuwkomers zag staan in de bib, maar het ging wel om zijn 2de boek en niet “De belofte van Pisa”, zijn eerste boek. Dit boek vertelt wat er in Mohamed’s leven gebeurt nádat zijn boek is verschenen. Zou op zich een heel interessant thema kunnen zijn (integratie en clash tussen generaties), maar men heeft in mijn ogen de puur commerciële kaart getrokken. Schrap elke “fuck” of “fucking” en haal alle seksscènes eruit, en het boek is op slag minstens 100 pagina’s dunner. Moeten al die scènes eruit, neen natuurlijk niet, seks verkoopt goed, dat weten Bouzamour en zijn uitgeverij ook maar trop is teveel. Het hoofdpersonage Mohamed was met momenten ook zo vol van zichzelf dat hij dacht zich alles te kunnen permitteren, heel irritant terwijl hij eigenlijk maar een kwetsbaar broekje is.
Een gemiste kans, (jammer want hij kan wél goed schrijven maar dan moet hij wel dat puberaal taalgebruik achterwege laten), inhoudelijk is dit hap-slik-weg lectuur, misschien leuk op vakantie, maar niet meer dan dat. Geef mij dan maar Fikry El Azzouzi en zijn boek Ayoub, daar ben ik dagen niet goed van geweest. Intussen geef ik Bouzamour nog even het voordeel van de twijfel tot ik “De belofte van Pisa” heb gelezen.

Lees meer

Door Guy Intven

op 01/07/2018

Top boek! Verslond het !

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief