Mijn haar!

Door Hannah Lee

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Binnenkort is het mijn verjaardag, daarvoor heb ik nood aan nieuwe kledij. Maar nog belangrijker is de vraag: welke haarstijl past daarbij? Zus heeft bantu knots, papa is kaal, oma heeft veel grijze krullen en Michael heeft een mohawk. Maar voor welk kapsel zal ons hoofdpersonage kiezen?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marissa Tanteboekie

op 12/03/2021

💇🏿‍♀️Recensie💇🏾‍♀️
.
Jullie weten allemaal wel dat ik een zwak heb voor boeken met gekleurde kindjes. Dus toen
Om te beginnen is de cover geweldig en kan je daar hele leuke foto's mee maken🤣 Het heeft hele sprekende warme kleuren en springt dus echt in het oog.
Dit boek wil je gewoon even oppakken als je het ziet.
.
De illustaties gemaakt door Allen Fatimaharan zijn heel mooi gedaan. De schutbladen en illustraties binnenin het boek zijn heel mooi gedaan en hebben fijne warme zachte kleuren die je echt een gezellig en warm gevoel geven.
.
Het meisje waar het verhaal over gaat, is bijna jarig en ze weet niet wat voor kapsel ze dan graag zou willen. Ze gaat samen met haar ouders naar de kapsalon en alle mogelijke kapsels komen voorbij. Van prachtige dreadlocks tot mooie cornrow vlechtjes en alles daartussenin. Maar wat zou ze nu gaan kiezen?
.
Het verhaal is echt heel leuk en zelfs een beetje schattig. Ik herken mijn eigen kinderen in het verhaal, die elke keer weer wat nieuws met hun haar willen maar niet weten wat....
Het is ook nog eens heerlijk vlot geschreven. En op rijm, dus het voorlezen gaat super!
.
Dit boek had ik zo graag gehad toen mijn dochters klein waren! En ik hoor zelfs van volwassen vrouwen, dat ze dit boek graag zelf als kind hadden willen lezen.
.
Dit boek is dus echt een hele mooie postieve manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende soorten haar. En het allerbelangrijkste misschien wel, het zorgt ervoor dat het zelfbeeld postief wordt beïnvloed.
Want ander haar hebben dat het standaard gemiddelde wordt helaas nog steeds niet als normaal gezien. En dat zou het wel moeten zijn.
Want al het haar is mooi. Ook dat van jou

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief