De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het spel meespelen

Door Joan Didion

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Beverly Hills, jaren zestig. Maria, een actrice met een vastgelopen filmcarrière, is getrouwd met een succesvolle filmproducent, die ze vergezelt naar glamoureuze feestjes in een wereld die vooral om buitenkant draait. Eenzaam rijdt ze in haar auto rond door de stad en de Mojavewoestijn, en bezoekt ze hun autistische dochter Kate, die tot haar verdriet in een instelling woont. Haar bestaan lijkt doelloos,
tot het leven een onverwachte wending neemt.

In een sobere, dwingende schrijfstijl ontleedt Didion op meedogenloze wijze het leven in Amerika in de late jaren zestig, en reflecteert ze op de heersende lusteloosheid van een generatie in een schijnbaar bankroete samenleving.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rudy BLOM

op 10/05/2021

Het boek kan mij niet boeien. In korte hoofdstukken wordt de decadentie van de filmwereld in de jaren zestig beschreven. Hollywood op zijn smalst. Drank, party's, overspel...niets om vrolijk van te worden.

Lees meer

Door Ken V

op 23/04/2021

Een vreemd boek. De sfeer is erg gelaten en neerslachtig, haast depressief. De korte hoofdstukjes volgen elkaar snel op, waarbij de auteur soms van de hak op de tak springt. Er zit weinig structuur in de verhaallijn. Ook de thema's zijn me niet helemaal duidelijk. (2,5*)

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief