Ik ben er niet

Door Lize Spit

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Wij waren de twee scheefgezakte pilaren die, zodra je ze tegen elkaar aan deed leunen, steviger zouden staan dan één ongeschonden, op zichzelf staande pilaar ooit kon. Het zou goed komen met ons, zolang we samen bleven.’
De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo's minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.
Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven.
Lize Spit (1988) debuteerde in 2016 met Het smelt. Ze werd genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en ze won o.a. de Boekhandelsprijs en de Bronzen Uil. Ook in het buitenland oogstte Het smelt veel succes. Ik ben er niet is haar tweede roman.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Nathalie Herremans

op 08/04/2022

Waw wat een boek...het verhaal neemt je mee van begin tot einde en je wil doorlezen. De schrijfstijl van Lize Spit is uniek. Het geeft je ook een realistische en soms rauwe kijk op deze problematiek via de verschillende personages. Echt knap!

Lees meer

Door Frank Eulaers

op 02/04/2022

Wat een boek. Dikke turf maar leest zo aangenaam en herkenbaar in alle opzichten. Zou iedereen moeten lezen die ooit met bipolaire problemen te maken heeft gehad.

Lees meer

Door Wendy Langenaeker

op 11/11/2021

Je moet er even inkomen maar dan leest het als een film die ongelooflijk goed geregisseerd werd... wat een verhaal... tussenin rake levensbeschouwingen en volop opbouw naar een beklijvend einde... mooi... en triest tegelijk... en precies dat weergeven op papier is KUNST. Lize doet het weer.

Lees meer

Door Annelies Deloof

op 09/09/2021

Dit boek sleept je echt mee tot het einde.

Lees meer

Door Anne Correwyn

op 24/08/2021

Dit boek is een aanrader. Ieder huisje heeft zijn kruisje, zegt men maar als het kruis groter is dan het huis.....dan nog is er aantrekkingskracht tussen de personages in dit verhaal. Het geeft je inkijk in het samenleven met iemand met een psychische aandoening. Hoe verwrongen en hoe intens het leven kan zijn. Dit boek vond ik sterker dan haar vorige boek. Er staat ook prachtige beeldspraak in. Lees dit boek en zeg het voort!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief