De prijs van het bestaan

Door Deborah Levy

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Wat betekent vrijheid voor een vrouw, een moeder, een dochter, een kunstenaar? En wat is de prijs van die vrijheid? Deborah Levy schrijft over het leven als prille vijftiger: haar kinderen gaan het huis uit, haar moeder is stervende en haar huwelijk is voorbij. Met stilistische brille en veel gevoel voor de absurditeiten van het dagelijks leven beschrijft Levy hoe ze, teruggeworpen op zichzelf, haar leven opnieuw probeert vorm te geven.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 20/01/2021

De prijs van het bestaan. Door Deborah Levy.

Dit tweede deel in de autobiografische trilogie van Levy is nog beter dan het eerste deel (Dingen die ik niet wil weten).

Deborah is nu een vijftiger, ze is net gescheiden en haar moeder ligt op sterven. Ze moet een nieuwe thuis creëren voor zichzelf en haar twee dochters en ze moet op zoek naar een schrijfplek. Want met schrijven verdient ze haar geld en dat heeft ze nu extra hard nodig. In feite moet ze op zoek naar zichzelf. In een patriarchale wereld die vrouwen liever een bepaald etiket opkleeft en in een hokje begraaft dan dat ze hen een zelfgekozen plaats laat innemen.

Als steeds schrijft Levy groots door klein te blijven. Klein qua onderwerp (haar dagdagelijkse leven) maar groots qua stijl, ideeën en gevoel. Ik hou van Deborah Levy; van haar intelligentie, haar scherpe blik, haar zuivere pen, haar humor en het gevoel dat ze me geeft als ik haar lees. Ze wisselt een warm bad af met korte koude douches. Ze laat me reizen én geeft me een gevoel van thuiskomen.

Haar boeken zijn als kleurrijke kaketoes op een mistig grijs balkon in Londen. Eens je haar hebt gelezen ben je verkocht voor het leven. Ik kan niet wachten tot het derde deel!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief