De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De tunnel

Door Anna Woltz

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Londen, september 1940

Dit is ons verhaal. We leren elkaar kennen diep onder de grond, in de tunnels van de Ondergrondse. Elke nacht schuilen we daar voor de bommen die Londen verwoesten.

Quinn is vijftien. Ze is van huis weggelopen met een tas vol juwelen en ze wil de wereld veranderen. Jay is alles kwijt, dus regels kunnen hem gestolen worden. Sebastian is Quinns grote broer, maar ze noemt zijn naam niet. Voor zijn familie bestaat hij niet meer. Ella van veertien vertelt het verhaal. Ze is net een jaar ziek geweest en voelt zich onzichtbaar – maar dan komt de tunnel.
Anna Woltz schreef een razend spannend en aangrijpend nieuw boek voor alle lezers van Honderd uur nacht.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Véronique Pauwels

op 20/07/2021

Foxiesreadingplace op vakantie : boek nummer 5 : De tunnel van Anna Woltz. Wat heb ik terug genoten van deze schitterende hardcover. Geen seconde kon ik dit boek eventjes naast me leggen. (Sorry dus dan ook voor mijn associaal gedrag. ) Maar het boek is geschreven om de ene pagina na de andere te gaan verkennen en je in die tijd van de geschiedenis te gaan verdiepen. Een verhaal naast vele oorlogsverhalen, die geschreven is om niet te vergeten. Er is nog geen enkele verhaal van Anna Woltz die me niet heeft weten te bekoren. Die me niet in zijn macht had tot op de laatste bladzijde en ook erna nog bleef ronddwalen in mijn gedachten.

Londen, september 1940 . De verhalen van Quinn, Jay, Ella en Sebastiaan krijgen in de tunnels van de metro een diepere betekenis. De plaats waar ze moeten schuilen voor de bommen, wordt ook de plaats waar ze elkaar beter leren kennen, waar ze elkaar leren te begrijpen. De plaats waar iedereen hoopt veilig te zijn. De plaats waar iederen zijn plekje hoopt te vinden.

“Als je bij de laatste bladzijden de armen rond je middel voelt, een krop in de keel krijgt. Ogen die vochtig worden en een traan voelt vloeien langs je wang. Dan weet je Anna did it again!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief