Het laatste deel

Door Robert Seethaler

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Aan het begin van de twintigste eeuw bevindt zich aan het dek van een schip Gustav Mahler, onderweg van New York naar huis. Hij is beroemd, de grootste componist ter wereld, maar zijn lichaam wil niet meer. Terwijl de scheepsjongen zo goed mogelijk voor hem probeert te zorgen, denkt Mahler terug aan zijn laatste jaren, de zomers in de bergen, en de dood van zijn dochter Maria, die hij soms nog denkt te zien. Aan Anna, zijn andere dochter, en hoe zij kon genieten van het ontbijt. En hij denkt aan Alma, de liefde van zijn leven, die hem gek maakte en die hij allang verloren is.

Het laatste deel is een aangrijpend portret van de kunstenaar als oude man die op zijn leven terugblikt in glasheldere momenten van schoonheid, weemoed en spijt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Chris Verhaegen

op 29/08/2021

Gustav Mahler, doodziek, maakt zijn laatste reis naar New York op een stoomschip. Op het dek mijmert hij over zijn leven met muziek en met Alma. De koorts laat het verleden en het heden in mekaar overlopen. Alles wordt gade geslagen door een jonge scheepsjongen.
Eerder las ik al Het veld van Robert Seethaler, ook een aanrader.Hier ligt ook nog ALMA MAHLER of de kunst te worden bemind van Françoise GIROUD, dit is een aanleiding om dit boek eens te herlezen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief