De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Kom hier dat ik u kus

Door Griet Op de Beeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Griet Op de Beeck (1973) ontving voor haar succesvolle debuutroman Vele hemels boven de zevende De Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2013 en de Academica Literatuurprijs 2014. Ook haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus, werd door lezers omarmd en genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015.

‘Kom hier dat ik u kus is als een film waar je samen uit komt, je bent nog een poosje sprakeloos, je wilt de film vooral niet gaan verpesten door er allerlei meningen op los te laten, je kijkt elkaar alleen maar even aan, je knijpt in elkaars hand. “Goed hè?” zeg je.’
HERMAN KOCH

‘Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.’
DE STANDAARD

‘Zo prachtig en weergaloos uitgewerkt. De dialogen zijn werkelijk adembenemend.’
GRIETJE BRAAKSMA, BOEKENPANEL DWDD

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ryan Antonietti

op 07/09/2022

Leuk boek, ik krijg daar zo veel inspiratie van om dingen te doen. Het was zo tof. Zeker een aanrader, af en toe eens moeilijk om te begrijpen maar het komt eventueel wel nog toe, zeker te lezen met uw kinderen. Dit boek motiveert me om boeken niet meer te lezen.

Lees meer

Door M Eulaers

op 10/08/2021

Na 'Vele hemels boven de 7e' ben ik ook door dit boek erg aangegrepen, hoe levensecht de personages zijn, met hun onzekerheid, hun relaties. Allesbehalve zwart-wit. Soms breekt een scène wat plots af, maar geleidelijk aan kom je meer te weten over het verleden. Met tegenzin stap je terug uit de wereld waar je een vakantie lang in meeleefde.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief