De stagiair

Door Helen Monks Takhar

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Voor hoofdredacteur Katherine zijn alle stagiairs hetzelfde: verwende millennials, die gewend zijn te krijgen wat ze willen, al dan niet door de connecties van hun ouders. Lily vindt Katherine een overblijfsel uit een andere eeuw: kortzichtig, ouderwets, iemand die haar succes behaalt over de rug van haar onbetaalde stagiairs. Zodra Lily met haar stage begint, ziet Katherine haar als een bedreiging. Lily doet poeslief, maar er klopt iets niet. Wanneer Lily toevallig vrienden wordt met haar man en opduikt op borrels met haar vrienden, begint Katherine nerveus te worden. Is zij paranoïde? Wil Lily alleen maar carrière maken, of heeft ze een veel gevaarlijker, duister motief?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Karen Steyaert

op 21/11/2020

Katherine werkt als eindredacteur van een veelgelezen magazine en krijgt op een dag Lily als stagiair. Lily is familie van de nieuwe grote baas Gemma. Katherine heeft geen klik met de “millennial” Lily, ze vindt ze verwend, te zelfzeker, arrogant,… Lily vindt Katherine dan weer ouderwets, te vlak, onaardig, niet sociaal,… 
De komst van Lily zorgt ervoor dat het leven van Katherine op zijn kop wordt gezet. 


Na vele gebeurtenissen besef je als lezer dat Lily niet zomaar op de redactie verschenen is, en niet zomaar dicht op de huid kruipt van Katherine. 
Na een paar hoofstukken, had ik zin om het boek gewoon weg te leggen. Er was geen spanning, je leerde gewoon Lily en Katherine in hun dagelijkse leven kennen. Af en toe kwam je ook een stukje uit hun verleden te weten, maar dat was het ook. Net na de helft van het boek begint de spanning zich eindelijk op te bouwen. En hoe verder je naar het einde leest, hoe beter de spanning wordt en het plot was voor mij dan ook verrassend. 

Het boek wordt als psychologische thriller beschouwd, maar een echte thriller is het voor mij niet. Tussen Katherine en Lily wordt wel een psychologisch spel gespeeld, wat niet altijd een goede afloop kent. 
De auteur gebruikt wel een eenvoudige schrijfstijl, maar je moet je even door het boek worstelen omdat er geen spanning opgebouwd wordt. 

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief