Zonder gezicht

Door Robert Bryndza

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate's carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter. Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer - en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Lieve De Becker

op 03/02/2021

Spannend boek, maar op het einde wat voorspelbaar. Ik kijk uit naar de volgende Bryndza.

Lees meer

Door Alexandra Peeters

op 09/11/2020

Zonder gezicht - Robert Bryndza (Boekerij)

Kate Marshall is een sterke vrouwelijke hoofdpersoon à la Erika Foster en Helen Grace

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Een nieuwe serie geschreven door Robert Bryndza, een nieuwe vrouwelijke politiedetective en een flaptekst om u tegen te zeggen. Als thriller liefhebber hoef ik dus niet te zeggen dat ik heel benieuwd was naar dit boek.

Dat het Bryndza is dat dit boek schrijft is natuurlijk niet te ontkennen maar het voelde toch iets anders geschreven als de Erika Foster-serie. Even vlot, maar het tempo lijkt anders te zijn en de focus was hier evenwichtiger verdeeld tussen het verhaal en de personages.

‘De blik in die ogen bezorgde Kate een koude rilling. Er was geen sprankje hoop meer in te zien, alsof haar allerlaatste gedachte in haar ogen was bevroren.’

Kate Marshall, wat een personage. Maakte best al wat mee en is daar, begrijpelijk, nog steeds niet volledig klaar mee. Het achtervolgt haar eigenlijk nog dagelijks en maakt haar, weer begrijpelijk, een vrij gespannen personage. De nevenpersonages doen er naar mijn gevoel niet zoveel toe met dit verhaal. Het evenwicht tussen Kate en andere personages zit dus voor mij ook goed.

Het verhaal zit goed in elkaar, zoals we van de auteur gewoon zijn. Meer naar het einde toe een tikkeltje voorspelbaar maar het grootste minpunt is toch wel weer dat einde. Waarom? Ik heb al bij meerdere boeken van Robert Bryndza het gevoel gehad dat het einde even snel snel moet komen.

‘Ze kreeg het gevoel alsof de hele kamer onder haar voeten begon te draaien en de haartjes in haar nek gingen overeind staan. Ze sloot haar ogen.’

Het einde is net wat over de top en voorbij voor je het goed en wel beseft. Ik vind dat jammer. Hij werkt een heel boek naar dat einde toe, let op details, weet je geboeid te houden en drijft de spanning op en dan... poef, snel, klaar, soms ongeloofwaardig. Jammer.

Laat ik mij daardoor tegenhouden? Zeker en vast niet. De boeken van deze auteur zijn echt puur entertainment en ontspanning. Of ik die eindes nu goed vind of net iets minder, ik ben steeds de eerste om een nieuw boek enthousiast te kopen.
Ik kijk dus al uit naar de tweede Kate Marshall, schaduwland.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief