De onzichtbaren

Door Roy Jacobsen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld. Ingrids vader droomt ervan een kade te bouwen die hen verbindt met het vasteland, maar zo dicht bij de rest van de wereld zijn blijft niet zonder gevolgen. Haar moeder heeft haar eigen dromen: meer kinderen, een kleiner eiland, een ander leven. En er blijft altijd één vraag die Ingrid haar nooit mag stellen. Wanneer Ingrid oud genoeg is, wordt ze naar het vasteland gestuurd om voor een van de rijke families aan de kust te werken. Maar dan gebeurt er iets tragisch en moet ze noodgedwongen terugkeren naar de plek die ze dacht achter zich gelaten te hebben.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Anne Correwyn

op 04/07/2022

Lezen over mensen die anders leven boeit mij. Deze eilandbewoners hun armoede is ook hun rijkdom en dat zowel op materieel als op mentaal vlak. De natuur is de baas, die wijsheid wordt doorgegeven. Het verhaal stopt niet bij de laatste zin, het deint even.

Lees meer

Door Inne Tack

op 19/05/2021

Mooi, intiem, indrukwekkend, leerrijk, heel fijn om lezen

Lees meer

Door Johan Janssens

op 15/12/2020

Wat een mooi boek. Fantastisch geschreven met heldere zinnen. Een verhaal over een familie eiland bewoners voor de Noorse kust. Zomerzonnetje, sneeuwstormen , leven en dood, de veranderende economie,.....kortom het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb.

Lees meer

Door Jan Moens

op 27/08/2020

Intiem en sfeervol portret van een familie op een Noors eiland, waar de natuurelementen het leven bepalen.

Lees meer

Door Debrouwere Ignace

op 05/08/2020

Schitterend boek over eilandbewoners in hun habitat. Mooie volzinnen die je op weg zetten in je verbeelding naar het eiland in de seizoenen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief