Het mysterie van kamer 622

Door Joël Dicker

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat
gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jan Snoeks

op 06/05/2021

Ik heb ooit “Harry Quebert” van Joël Dicker doorworsteld en heb nog altijd spijt van de verloren tijd, om nog niet te spreken van mijn met weken verkorte levensduur tengevolge van de opgedane frustratie. Tegen beter weten in bleef ik tijdens de gehele 850 bladzijden geloven in de integriteit van de uitgever, schrijvers van flapteksten zoals de hierboven staande, en alle recensenten die dit boek ophemelden (voornamelijk Franstalige/Europese; in de Engelstalige media was men een stuk objectiever en dus heel wat minder enthousiast). Jammer maar helaas, er moet geld verdiend worden. Stilistisch gestuntel, repititieve rotzooi, gezochte gelaagdheid, lauwe luchthavenlectuur, mijn zoon van 16 schrijft beter. Laat deze charlatan links liggen en lees een goed boek van een echte schrijver -- “De smalle weg naar het verre noorden” van Richard Flanagan, “Three Junes” van Julia Glass, “Amerikaans barok” van Rick Moody, “Empire Falls” van Richard Russo, “Breath” van Tim Winton, “Paarse hibiscus” of “Een halve gele zon” van Chimamanda Ngozi Adichie, ik noem maar iets.

Lees meer

Door Francis Brenders

op 20/04/2021

Wat een boek!
Het is geschreven als een in memoriam aan zijn overleden uitgever. Doorheen het verhaal is zijn relatie met en een portret van de uitgever geweven waaruit een diepe waardering spreekt duidelijk gekoppeld aan een vriendschappelijke relatie.
Het verhaal zelf leest als een rollercoaster die je in één ruk naar het einde sleept. Langs onverwachte plotwendingen en flashbacks wordt naar een verrassend einde gebouwd. Het verhaal laat je niet los en je wil dit boek in één adem uitlezen.

Lees meer

Door Mreu erzu

op 19/04/2021

Ik ben een dicker fan! Leest als een trein, moeilijk weg te leggen, filmisch geschreven. En altijd spannend tot op het einde.

Lees meer

Door Koen Van den Borre

op 11/03/2021

Een regelrechte pageturner, knap geschreven. Deze zit op het niveau van "Harry Quebert". Je moet er wel je hoofd bijhouden met de flashbacks.

Lees meer

Door christa coene

op 11/01/2021

Weer een beklijvend meesterwerk van Joël Dicker. Net zoals zijn vorige boeken, vlot en intelligent geschreven en spannend tot het laatste hoofdstuk !

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief