Dagboek van een fotograaf

Door Stephan Vanfleteren

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op 13 maart, precies het moment dat de wereld stilviel, begon Stephan Vanfleteren te wandelen. Hij wandelde bij valavond, vaak was hij uren onderweg. Hij zag het lente worden. ‘Alles zoals altijd. En toch kijk je nu beter. Je ziet dat de winterstormen het strand hebben veranderd. Dat vloed anders terugstroomt naar de zee. Je fantaseert uitvergrote virussen in de kruinen van de geknakte bomen.’ Gaandeweg raakt hij op de 15 kilometer rond zijn huis uitgekeken en breidt hij zijn actieradius uit. Onderweg fotografeert hij, maar hij houdt ook een dagboek bij.
Hij noteert wat hij ziet, voelt en overdenkt. Na tweeënhalve maand is er het besef dat de stilte weg is. Stephan Vanfleteren eindigt zijn dagboek een paar weken later, als de zomer aanbreekt. Dagboek van een fotograaf legt op een fijnzinnige, persoonlijke en nabije manier de meest ingrijpende maanden uit onze hedendaagse geschiedenis vast.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Mariejeanne Van Steen

op 14/05/2021

In de warme dagen en tijdens nachten,van half maart,tot en met 31 mei,in het coronajaar 2020,keren we terug met de fotograaf Stephan Vanfleteren,op plekken niet ver weg gezien de opgelegde veiligheidsbeperkingen.In zijn dagboek,geschreven in tegenwoordige tijd,schrijft hij wat hem drijft als fotograaf.Zijn fototoestel heeft hij mee,lange laarzen die de zee trotseren,en een scherp oog tussen licht en donker,stilstand en beweging.
Zintuigen op scherp,geduld in zijn zakken.Leegte treft,desolaat ,en de zee,en duinen altijd in beweging...Het weer in grijze tinten,zijn gemoed wisselend in deze coronatijd. Warme momenten,met zijn hond,trouwe gezel,zijn kinderen en vrouw,als ankers.Toevallige ontmoetingen,komen eveneens voorbij.
Fijne neerslag,met woorden,zijn foto's vind je hier niet,maar zijn woorden werken beeldend. Een aanrader.Graag gelezen.Mooi uitgegeven.

Lees meer

Door Chris Verhaegen

op 20/04/2021

Een dagboek van een fotograaf zonder foto's maar wel heel beeldend. Eenvoudig doch met fijne beschrijvingen van ervaringen en inzichten over de zee, landschappen, ... Prettig boekje voor tussendoor en mooi uitgegeven.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief