Het merk België

Wouter Verschelden, Jan Callebaut

Mens en maatschappij

Nog geen waardering
Wees de eerste!

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De Belg en zijn land: het is geen overrompelend liefdesverhaal. Op wat gekte rond de Duivels, frieten, bier en chocolade na is er nauwelijks passie voelbaar rond het merk België. Ons land hangt aan elkaar door de ratio, de zakelijke afweging is wat ons bindt. We hechten aan de sociale zekerheid, een goede levensstandaard, de economische welvaart, maar we delen geen droom. Er is geen verhaal van eenheid, geen bindend idee van 'Belgian exeptionalism'.
Wie verwacht dat de Vlamingen kritisch(er) staan tegenover België dan de Walen, en klaar zijn om afscheid te nemen, die vergist zich. Uit een grootschalige enquête, waarover de auteurs het in dit boek ook hebben, blijkt dat niet de Vlamingen maar de Franstaligen de meeste vraagtekens plaatsen bij de constructie België. Zouden de klassieke verhoudingen binnenkort wel eens helemaal kunnen keren: Walen die weg willen, Vlamingen die zich goed voelen bij België?
Welke kansen heeft het (politieke) project België vandaag nog? In hoeverre is het ontbreken van een bindend verhaal een bedreiging? Hoe helpen we het 'merk België' er weer bovenop? Een vooraanstaande politieke journalist en een gerenommeerd marktonderzoeker willen dit uitzoeken en delen hun inzichten in dit spraakmakende boek.

Wat anderen schrijven over dit boek

Schrijf als eerste een recensie over dit boek!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!