Het verlies van België

Johan Beeck

Geschiedenis

5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd

1830: koning Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het komt tot zware gevechten. De revolutionairen, onder leiding van de Brusselse republikein Louis De Potter, winnen. De Nederlandse kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen ten slotte geliquideerd worden door de monarchisten. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op. Een masterclass in politiek.
Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Dit rijkelijk geïllustreerde boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.


Wat anderen schrijven over dit boek

Gewoonweg schitterend boek! Het zou verplichte lectuur moeten zijn voor minstens alle parlementariërs en geschiedenisstudenten. Louis De Potter is een prachtig 'hoofdpersonage'. Zo vaak heb ik gedacht 'eindelijk' een goed boek over 1830. Ik ben eigenlijk wel trots dat ik een heel bescheiden bijdrage heb mogen leveren aan het idee om dit boek te schrijven.

Zeer vlot en gedocumenteerd geschreven

Indrukwekkend

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!