Het verlies van België

Door Johan Beeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

1830: koning Willem I wordt overrompeld door een revolutie in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het komt tot zware gevechten. De revolutionairen, onder leiding van de Brusselse republikein Louis De Potter, winnen. De Nederlandse kroonprins Willem wil koning van België worden, maar de republikeinen verhinderen dat. De revolutionairen voeren ook onderling een ongenadige strijd, waarbij de republikeinen ten slotte geliquideerd worden door de monarchisten. Het nieuwe koninkrijk ontstaat. Maar in Den Haag geeft koning Willem de strijd voor 'zijn' België nog niet op. Een masterclass in politiek.
Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Dit rijkelijk geïllustreerde boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Pieter Serrien

op 23/05/2018

Gewoonweg schitterend boek! Het zou verplichte lectuur moeten zijn voor minstens alle parlementariërs en geschiedenisstudenten. Louis De Potter is een prachtig 'hoofdpersonage'. Zo vaak heb ik gedacht 'eindelijk' een goed boek over 1830. Ik ben eigenlijk wel trots dat ik een heel bescheiden bijdrage heb mogen leveren aan het idee om dit boek te schrijven.

Lees meer

Door Geert Janssens

op 04/05/2018

Zeer vlot en gedocumenteerd geschreven

Lees meer

Door Arijs Araste

op 03/05/2018

Indrukwekkend

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief