Het Rosie project

Door Graeme Simsion

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
'Spannend, nerdy, lief en grappig. Het Rosie Project wordt een wereldwijde hit.' NRC Handelsblad

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

De Australiër Graeme Simsion veroverde de wereld met zijn debuutroman Het Rosie Project. Lees ook de opvolger Het Rosie Effect.

'Een van de meest innemende, charmante, fascinerende literaire personages die ik in lange tijd heb ontmoet.' The Times

'Geestig debuut over de eigenaardigheden van een begaafde autist.' De Volkskrant

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ken V

op 21/01/2022

Een luchtig, vermakelijk tussendoortje.

Lees meer

Door Sofie De Braekeleer

op 23/04/2021

Wat een balsem voor de ziel in deze grijze en toch wel deprimerende quarantainetijden! Ik genoot van dit prachtige boek in luistervorm. Het hoofdpersonage is een zeer intelligente academicus met Asperger. Hij heeft een hypergestructureerd leven, maar besluit dat het tijd is om een echtgenote aan het plaatje toe te voegen. Uiteraard dient dit gestructureerd en efficiënt aangepakt te worden, dus hij ontwerpt een ellenlange vragenlijst om de perfecte vrouw te vinden. Dan komt Rosie in zijn leven. Zij voldoet totaal niet aan de eisen op zijn lijst...

Het boek is grappig, omdat het hoofdpersonage, Don, gewone situaties onbedoeld grappig maakt. Het boek laat je inzien hoeveel dagdagelijkse situaties een mijnenveld zijn voor mensen met autismespectrumstoornis. Don en Rosie zijn ook supersympathieke personages die je meteen in je hart sluit. Daarenboven is het boek ook een beetje spannend, want Don helpt Rosie met een DNA-speurtocht naar haar biologische vader.

Ik heb sinds corona uitbrak bij geen enkel ander boek zo frequent moeten grinniken of lachen. Ook de voorlezer doet het prima, dus een aanrader!

Lees meer

Door Jolien Teunkens

op 01/07/2019

Ik vond het een hilarisch boek dat vlot leest. Ik was meteen verkocht om de volgende boeken te lezen.

Lees meer

Door Yana Leyzen

op 30/11/2018

Het verhaal was vaak grappig en er zat veel romantiek in. Het was vlot lessbaar. Het is echt een boek om je te kunnen ontspannen. Ik vindt het heel leuk om te lezen over autisme zodat ik er veel over kan bijleren. Wat ik wel wat minder vond is het onduidelijke einde. Ik vindt dit boek echt een aanrader om te lezen. Ik kan niet wachten tot ik het vervolg kan lezen “Het Rosie-effect”.

Lees meer

Door Jana Martens

op 07/11/2018

Voor mij was 'Het Rosie project' vlot leesbaar met verschillende plotse veranderingen zodat het aantrekkelijk blijft om het te lezen. Het maakt gebruik van flashbacks en er worden 2 verhaallijnen gebruikt in het boek die door elkaar gewikkeld zijn. Er is ook een vleugje humor aanwezig wat natuurlijk zeer aangenaam is. Als je graag over een aandoening leest is het zeker een aanrader.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief