Bono 50

Door Bart Steenhaut

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op 10 mei 2010 wordt Paul David Hewson, beter bekend als Bono, 50 jaar. Een verrassende leeftijd voor de schijnbaar eeuwig jonge zanger van de Ierse rockgroep U2. Hij richtte samen met zijn companen Larry Mullen, The Edge en Adam Clayton U2 op in 1976, sindsdien is het zelden stil geweest rond Bono.
Bono is een absoluut icoon in de rockgeschiedenis. En hij is ook nog altijd enorm populair, dat bewijst ook het feit dat alle concerten van U2 in een mum van tijd uitverkocht zijn. In september 2010 komt U2 voor twee concerten naar Brussel, telkens waren alle tickets in een uur tijd de deur uit.
Bono is niet alleen als zanger een superster, hij is sinds 1999 ook betrokken bij allerlei campagnes voor de derdewereldlanden en het lot van Afrika. In die hoedanigheid praatte hij met talrijke presidenten en toppolitici uit de wereld. Hij trad met U2 ook op bij de inauguratie van Obama als president.
Niemand beter dan Bart Steenhaut, gevierd en gereputeerd muziekjournalist bij De Morgen, kan het leven, de loopbaan en de ziel van Bono beschrijven. Steenhaut kent de zanger en de groep door en door, is een fan, maar spaart ook de scherpte van zijn pen niet.

Wat anderen schrijven over dit boek

Schrijf als eerste een recensie over dit boek!

Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief