De stille patiënt

Door Alex Michaelides

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Zij is de enige die weet wat er gebeurd is.
Ik ben de enige die haar kan laten praten.’

Alicia Berenson lijkt een perfect leven te leiden; ze is kunstenaar, gelukkig getrouwd en woont in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Maar als haar man op een avond thuiskomt doet ze iets verschrikkelijks: ze schiet hem vijf keer in het gezicht. Sindsdien zwijgt ze.

Alicia’s weigering om te praten, of een verklaring te geven voor haar daad, maakt de moord op haar man tot een mysterie dat tot de verbeelding spreekt van media en publiek. Haar kunst wordt onbetaalbaar, terwijl Alicia zelf ver van alle media in een psychiatrische inrichting is opgenomen.

Psychotherapeut Theo Faber heeft lang moeten wachten voor hij de kans krijgt om Alicia te behandelen. Hij is vastbesloten Alicia aan het praten te krijgen en het motief voor haar daad te achterhalen. Maar met zijn vastberaden zoektocht naar de waarheid brengt hij ook zichzelf in gevaar.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rune Berghmans

op 07/03/2021

Dit boek, De Stille Patiënt, werd me aangeraden door mijn zus, die zelf heel graag leest. Ik heb het persoonlijk niet echt voor misdaadromans en psychologische thillers, maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was.

Alhoewel ik lage verwachtingen had, was dit een heel goed boek, ik heb het in 3 dagen gelezen. Eens je door het begin bent, wordt het moeilijk om het boek neer te leggen. Ik wou zo snel mogelijk de ontknoping kennen, ik kon niet wachten. Eens ik bij het einde was en al de puzzelstukjes samenvielen was ik verbijsterd, ik had nooit gedacht dat de plot zo diep en doordacht zou zijn. Ik hoop dat deze schrijver boeken blijft schrijven, want hij heeft duidelijk veel creatief talent. Het is echt een heel goed boek dat ik nog lang zal onthouden.

Ik zou het iedereen aanraden die graag leest, ik heb het persoonlijk niet voor dit genre maar voor dit boek maak ik een uitzondering.

Lees meer

Door Hans Deckers

op 21/12/2020

Het is niet makkelijk om nog een thriller te schrijven die echt verrast, maar daarin is Alex Michaelides met 'De stille patiënt' toch in geslaagd.
In dit verhaal leven we mee met Theo Faber, een therapeut die probeert een patiënte aan de praat te krijgen die al jaren zwijgt nadat ze haar man vermoordde.
Aanvankelijk begrijp je niet waarom Theo zo graag met Alicia aan de slag wil, en het duurt tot bijna de laatste pagina voordat je dit wel begrijpt. Het verrassingselement is echt origineel, en komt aan als een donderslag bij heldere hemel. Pas daarna ga je daardoor ook begrijpen hoe knap het tijdsverloop in het hele boek is beschreven om de lezer op het verkeerde been te zetten. Heel leuk om te lezen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief