Japan in honderd kleine stukjes

Door Paulien Cornelisse

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in dit prachtig vormgegeven boek. Pauliens collectie bestaat uit dingen die ze weet over Japan. Soms zijn het vondsten die ze deed tijdens haar reizen en verblijven in het land, onder meer voor haar VPRO-serie Tokidoki. Soms zijn het opmerkelijke feitjes. En omdat ze het nu eenmaal niet laten kan, zitten er in haar verzameling ook veel schitterende observaties van de Japanse taal. Japan in honderd kleine stukjes is een verfrissend boek voor reizigers, thuisblijvers, taalliefhebbers en andere nieuwsgierigen. Paulien Cornelisse laat je ervaren hoe het voelt om te houden van een land dat nooit van jou zal zijn.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Julie Rademakers

op 29/04/2021

ER WAS EENS ...

'Japan in honderd kleine stukjes' van Paulien Cornelisse.

In deze boekrecensie op YouTube vat ik haar luchtig boekje samen in vijf woorden, ideeën of gevoelens die het bij mij oproept:
kijk op https://youtu.be/301hGtM6798

1. grappig
2. leerrijk
3. aanwakkering wanderlust
4. onderdompeling in andere wereld
5. praktisch bruikbaar

LEES JE MEE?


Warme groeten

De Schone Schrijfster
Freelance tekstschrijver-copywriter-storyteller


🌹 Website: www.deschoneschrijfster.be
🌹 Facebook: www.facebook.com/deschoneschrijfster
🌹 Nieuwsbrief: www.deschoneschrijfster.be/#Nieuwsbrief​
🌹 Blog: www.deschoneschrijfster.be/blog​
🌹 LinkedIn: www.linkedin.com/in/deschoneschrijfster-julierademakers

Lees meer

Door André Oyen

op 24/04/2021

Citaat: "Er is bijvoorbeeld een eilandje met een beroemde tempel, waar je naartoe wordt gebracht met een treintje. Op een bordje staat dan: het is tien minuten lopen naar het station, of zeven als je 'een beetje rent." Ik vind dat leuk: het idee dat er voorafgaand waarschijnlijk een hele discussie heeft plaatsgevonden over wat ze dan op het bord zetten en hoeveel minuten dat dan duurt." Paulien Cornelisse is schrijver, cabaretier en columnist. Ze staat met haar voorstellingen in theaters in Nederland en België en heeft een column op de voorpagina van de Volkskrant. Ze is medeoprichter van het verhalenplatform Echt Gebeurd. Eerder schreef ze de bejubelde boeken Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets, waarvan samen een miljoen exemplaren werden verkocht. De verwarde cavia, haar fictie- en uitgeefdebuut, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. • Taal is zeg maar echt mijn ding gaat over de voor iedereen herkenbare, vaak absurde gesprekken en situaties die ontstaan bij misverstanden of ergernissen wanneer mensen met elkaar in gesprek raken. Cornelisse observeert hen en beschrijft dit moderne taalgebruik. • Japan in honderd kleinre stukjes is geen uitputtende Japan-studie, maar een portret in kleine stukjes. Geen allesomvattende duiding met een conclusie aan het eind, maar een verzameling van wat haar opvalt, interesseert, ontroert en doet lachen in Japan. En natuurlijk schrijft ze in dit boek ook veel over de Japanse taal, omdat ze dat nu eenmaal niet kan laten • Japan in honderd kleine stukjes is haast als een liefdesbrief aan Japan. Paulien Cornelisse heeft er gestudeerd, heeft een serie over Japan gemaakt en kan er ontzettend veel over vertellen • Vooral de feitjes wat betreft de Japanse taal zijn heel grappig. Elk teken heeft een bepaalde betekenis, maar combinaties van tekens kunnen dan weer iets heel anders zijn. • De illustraties van dit boek( ook van de hand van Paulien Cornelisse) zijn knap en grappig. Ze zorgen voor een mooie toevoeging aan alle stukjes tekst over Japan, In haar nieuwe boek beschrijft Paulien Cornelisse typerende en opvallende zaken uit de Japanse cultuur. Bijvoorbeeld over dat Japanners in tegenstelling tot Nederlanders heel veel rekening met elkaar houden. Waarschijnlijk zal ook dit boek terecht weer vele lezers kennen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief