De overgave

Door Arthur Japin

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Texas 1836 een groep jonge Comanche-indianen overvalt het fort van de pioniersfamilie Parker. Granny, de moeder van het gezin, moet toezien hoe haar kinderen en kleinkinderen worden ontvoerd. De vrouw overleeft het ondraaglijke op pure wilskracht. Veertig jaar later krijgt de dan hoogbejaarde Granny, bezoek van Quanah, de aanvoerder van de door haar zo gehate Comanche. Hij is op weg om zich over te geven en zijn verslagen volk voor altijd in het reservaat te leiden. Hiermee wordt, na bijna vierhonderd jaar, de onderwerping van de oorspronkelijke bewoners van Amerika een feit. De overgave vertelt het aangrijpende en onvoorstelbare leven van een vrouw die in het gevecht om haar kinderen en kleinkinderen uiteindelijk het machtigste wapen moet leren hanteren: vergeving. De overgave, gebaseerd op historische feiten, is een roman van hoop, wraak en nietsontziende liefde.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Eveline Lemmens

op 01/07/2019

Een prachtig boek... chapeau! Willens willens wordt je constant meegezogen in het verhaal rond granny. En de levenslessen die je er gratis bij krijgt... in 1 woord: machtigmooiboek!

Lees meer

Door Sofie De Braekeleer

op 26/06/2019

Prachtig, over een stuk geschiedenis waar we wel iets van weten, maar toch eigenlijk veel te weinig. Het eerste boek dat ik las van Japin. Ondertussen heb ik er al een paar andere gelezen, die ik allemaal mooi vind, maar dit blijft mijn favoriet.
Tip: ik heb ondertussen twee boeken van hem als luisterboek beluisterd ook, en hij leest zeer goed voor uit zijn eigen boeken. Ook dit is een aanrader!

Lees meer

Door Lily lily

op 08/08/2018

Het allermooiste werk van Arthur Japin !

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief