De boekendief

Markus Zusak

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg en Liesel komt alleen aan bij het oudere echtpaar Hubermann. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden...

Markus Zusak heeft vijf romans geschreven, waaronder de internationale bestseller De boekendief. In zijn jeugd vertelde zijn moeder altijd verhalen over de oorlog. Deze verhalen maakten een onuitwisbare indruk op de jonge Markus Zusak en inspireerden hem tot het schrijven van De boekendief. Het boek is inmiddels in meer dan veertig talen vertaald en is in 2013 zeer succesvol verfilmd. Markus Zusak woont met zijn gezin in Sydney, Australië.

'Briljant. Een boek dat je leven kan veranderen.'The New York Times


Wat anderen schrijven over dit boek

Een heel mooie verhaallijn, maar door het standpunt van waaruit gesproken wordt, de tussentitels en de opsommingen, soms moeilijk/vervelend om te lezen.

Prachtig boek, het sprak mij onmiddellijk aan omdat het geschreven werd vanuit het standpunt van de dood.

Boek over de oorlog, vanuit het standpunt van een jongere.
Over dit thema, al betere boeken gelezen.
Leest wel vlot.

Top boek.Heel interessant.Laat je de tweede oorlog bekijken vanuit een ander perspectief

Een zeer onderhoudend boek en toch wel een origineel oogpunt dat het verhaal verteld wordt door de dood. De roman weerspiegelt hoe de Duitsers de tweede wereldoorlog hebben ervaren en dat ook zij niet van ellende zijn gespaard gebleven. Dit boek is verfilmd, maar voor zij die het boek reeds gelezen hebben alvorens de film te bekijken zullen misschien toch wel wat op hun honger blijven zitten, omdat de film eerder op een beknoptere versie van het boek lijkt.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!