De boekendief

Markus Zusak

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen? De boekendief is een imponerende oorlogsroman en verdient een plaats naast Het dagboek van Anne Frank. 'Z? mooi geschreven. Hoe kan De boekendief g??n succes worden?' De Volkskrant 'Dit is het soort boek dat je leven kan veranderen.' The New York Times

Wat anderen schrijven over dit boek

Een heel mooie verhaallijn, maar door het standpunt van waaruit gesproken wordt, de tussentitels en de opsommingen, soms moeilijk/vervelend om te lezen.

Prachtig boek, het sprak mij onmiddellijk aan omdat het geschreven werd vanuit het standpunt van de dood.

Boek over de oorlog, vanuit het standpunt van een jongere.
Over dit thema, al betere boeken gelezen.
Leest wel vlot.

Top boek.Heel interessant.Laat je de tweede oorlog bekijken vanuit een ander perspectief

Een zeer onderhoudend boek en toch wel een origineel oogpunt dat het verhaal verteld wordt door de dood. De roman weerspiegelt hoe de Duitsers de tweede wereldoorlog hebben ervaren en dat ook zij niet van ellende zijn gespaard gebleven. Dit boek is verfilmd, maar voor zij die het boek reeds gelezen hebben alvorens de film te bekijken zullen misschien toch wel wat op hun honger blijven zitten, omdat de film eerder op een beknoptere versie van het boek lijkt.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!