De vlinderkamer

Door Lucinda Riley

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen. Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 05/05/2020

De vlinderkamer. Door Lucinda Riley.

Mijn eerste Riley. Na de hype van de Zeven Zussen-reeks wou ik toch ook eens weten hoe het is om een Lucinda te lezen. Ik werk bij een bakker en een tijdje geleden stond er een koppel in de winkel. Zij had een boek onder de arm, een Zeven zussen-deel. Toen ik er naar vroeg vertelde ze dat ze zo door het boek werd meegesleept dat ze het overal mee naartoe nam om elk verloren ogenblik te kunnen verder lezen. Dus ook in de rij bij de bakker. Haar man stond er glimlachend naast. Mooi hé.

Nu, na De Vlinderkamer, weet ik hoe het voelt om ook zo meegesleept te worden. Riley weet hoe ze een verhaal moet vertellen, dat staat vast. In De Vlinderkamer volgen we Posy Montague die, op 70-jarige leeftijd, in haar ouderlijk huis Admiral House woont. Maar dat landhuis raakt in verval en Posy zal het moeten verkopen.

Door de duale vertellijn, wisselend tussen de jaren 40-50 en het heden (2006) krijg je een quasi volledig beeld van het leven van Posy en het verleden van Admiral House. We maken kennis met Posy’s ouders, haar kinderen, haar geliefden en familie. Stuk voor stuk boeiende personages die direct een plaatsje in je hart veroveren (bijna allemaal). De liefde van Posy voor haar tuin en de natuur spatten van de bladzijden. Meestal in woorden maar soms ook in een prachtige botanische pentekening.

Intriges, geheimen, foute beslissingen, misstappen; het komt allemaal aan bod. Soms wil je het boek gillend weggooien omdat je het niet eens bent met beslissingen die er worden genomen, of niet worden genomen. Maar al snel neem je het weer bij de hand om verslaafd verder te lezen. Wanhopig verlangend naar een happy end…

In deze moeilijke tijden is het enorm bevredigend om even helemaal in een boek te verdwijnen. Zonder dat je je al te veel zorgen moet maken of na moet denken. Ik heb van elke pagina genoten. Lucinda is een geboren verhalenverteller. Ik snap haar fans volledig.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief