De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Bedrieglijk echt

Door Jona Lendering

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

In Bedrieglijk echt beschrijft Jona Lendering de wedloop tussen wetenschap en vervalsers in de papyrologie. Veel romantischer dan papyrologie kan wetenschap niet zijn. In een ver land ontdekt iemand een antieke boekrol of wat snippers papyrus en ineens is daar een lang vergeten tekst. Vaak komen de papyri echter van de zwarte markt, zoals het Evangelie van de Vrouw van Jezus, dat enkele jaren geleden veel publiciteit trok. Hoewel binnen enkele dagen vaststond dat het ging om een vervalsing, erkende de onderzoekster dit pas toen de vervalser was opgespoord. Jona Lendering laat in Bedrieglijk echt zien dat fraudeurs kansen krijgen de wetenschap een loer te draaien door de zucht naar roem van wetenschappers.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Willie van Peer

op 23/05/2020

Als ik één recent boek over de Oudheid zou willen aanraden, is het dit! En dat is vreemd, want wie denkt nu een intieme relatie met papyrologie te hebben? Wel, Jona Lendering slaagt er na enkele pagina’s in, je die relatie te doen aangaan!
Wil je begrijpen hoe teksten duizenden jaren geleden tot stand kwamen, welke problemen er bij het onderzoek daarnaarkomen kijken, hoe men vervalsingen van bv. evangelies ontmaskert, koop en lees dan dit bijzonder aantrekkelijke, zelfs geestig geschreven boekje. Een pareltje dat je normaal gezien niet op je weg zou vinden!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief