De bergen zingen

Door Phan Que Mai Nguyen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De jonge Huong groeit op tijdens de oorlog in Vietnam. Haar ouders en ooms hebben zich aangemeld bij het leger en vertrekken via de Ho Chi Minh-route om te vechten tegen het Amerikaanse leger. Huong blijft met haar oma achter in Hanoi. Het dagelijks leven is moeilijk, maar haar oma, geboren in 1920, vertelt Huong haar eigen levensverhaal. Over de Franse bezetting van Vietnam, de Japanse invasie, haar leven op de boerderij en hoe ze die met haar zes kinderen gedwongen moest verlaten door de landbouwhervormingen.Samen vormen de verhalen een ontroerend, persoonlijk portret van het leven in Vietnam tijdens de twintigste eeuw, dat verhaalt over de vier generaties van deze familie, en over hoe ieder lid gevormd is door de geschiedenis van Vietnam.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Judith Vink

op 07/04/2021

Zeer vlot geschreven familieroman die zich afspeelt in Vietnam. Een verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van oorlog, hongersnood en hervormingen. Beklijvend verhaal. Minpuntje is de soms iets te simplistische schrijfstijl, maar dat is misschien kwestie van smaak.

Lees meer

Door Frans De Baets

op 16/02/2021

Prachtig boek.
Het heeft de liefelijkheid van het Aziatische volk (misschien wat teveel verkleinwoorden daardoor) in een mooi verhaal.
Meegenomen is de geschiedkundige waarde van het boek. We leren de triestheid van de Vietnamese oorlogen kennen, hun strijd tegen de Chinezen, Japanners, Fransen, Amerikanen en uiteindelijk zichzelf.
Heel wat anders dan de vele éézijdige Amerikaanse films!!

Lees meer

Door Nadia Huyge

op 29/11/2020

Liefhebbers van “Wilde Zwanen” van de Chinese schrijfster Jung Chang zullen ook dit boek graag lezen.
Deze familiekroniek is een beknopte maar heel interessante geschiedenisles : ze vertelt het verhaal van 3 generaties vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw. Een periode die getekend is door opeenvolgende bezettingen en oorlog, landhervormingen en hongersnood. Geen verhaal waar je blij van wordt, zeer overtuigend en zeer beeldend geschreven. Het heeft me met momenten tot tranen toe bewogen.
Hoewel het niet autobiografisch zou zijn, zijn er duidelijke parallellen met het leven van de schrijfster.
Een verhaal over het lot, wreedheid, moed en doorzettingsvermogen, over liefde en de zinloosheid van oorlog. Want zelfs na de oorlog zijn er geen winnaars...

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief