De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Zeg nooit nooit

Door Stig Broeckx, Thijs Delrue

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Op 28 mei 2016 komt bruusk een einde aan de wielerdroom van Stig Broeckx, de immer goedlachse en hardwerkende knecht van Lotto-Soudal. In de derde etappe van de Baloise Belgium Tour komt hij door een verkeerd inhaalmanoeuvre van een motard zwaar ten val. Op zijn hoofd. Stig belandt in een diepe coma, zijn ouders krijgen te horen dat hij wellicht nooit nog wakker zal worden. Nooit meer zal praten. Nooit meer zal stappen. Nooit meer zal fietsen. Maar Stig is een koppige positivo. Hij knokt zich terug bij bewustzijn en kijkt alleen nog vooruit. Hij stelt zich doelen die de dokters nooit voor mogelijk hadden gehouden en bereikt die telkens weer. Want "nooit' staat niet in Stigs woordenboek. Zeg nooit nooit is meer dan een heroïsch verhaal over een gevallen wielrenner en zijn wonderlijke revalidatie. Het is een diepmenselijk verhaal over hoop en angst, over optimisme en realisme, over triomfen en frustraties, over de veerkracht van lichaam en brein. En het is een eerbetoon aan de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun zoon. Zeg nooit nooit is zoals Stig Broeckx zelf: een open boek dat ontroert, blij maakt en inspireert. Zeg nooit nooit is opgetekend door Thijs Delrue. Als auteur en ghostwriter schreef hij al boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, met een voorkeur voor authentieke portretten. Hij schreef onder meer de biografieën van Sven Nys en Paul Van Den Bosch.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Fien Thys

op 19/11/2020

‘Zeg nooit, nooit’ is het aangrijpende verhaal over Stig Broeckx. Een jonge profwielrenner die na een zware val heeft gevochten voor zijn leven. Nu staat hij al veel verder dan ooit iemand had durven dromen. Zijn doorzettingsvermogen is de rode draad doorheen het boek. En het motto: “zeg nooit, nooit” staat centraal. Tijdens het lezen had ik het gevoel dat ik erbij betrokken was omdat alles zeer gedetailleerd uitgeschreven is. Ik besef nu dat we veel meer moeten genieten en als het eens tegenzit we niet mogen opgeven. Dit boek is een echte aanrader!

Lees meer

Door hugo van der Wildt

op 27/10/2020

Het leven een profrenner maar niet zo een gewone profrenner. Een jonge profrenner die heeft moeten vechten voor zijn leven na een zware val. Een arbeidsongeval.
We krijgen een mooi beeld van een kind/jeugd die zijn dromen waar kan maken. Dit ging al niet gemakkelijk.
Dan de val. Een ramp. Vechten voor Uw leven. Om dan toch een mooi resultaat te bereiken omdat zeg nooit, nooit.
Een mooi zin: Je moet van het leven genieten. Van elk moment. Pakken wat je kunt. Want ´nu´ heb je, en wat morgen komt weet je niet.
Wanneer ik heb boek aan het lezen was, was het als of ik naast hem stond. Zo goed was het geschreven.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief