Oorsprong

Dan Brown

Thriller en Detective

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Oorsprong is de nieuwe Robert Langdon-thriller van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. Oorsprong speelt zich af in Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla, zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, geschiedenis en architectuur en draait om de belangrijkste vragen ooit: die naar onze herkomst en onze toekomst. Bilbao, het Guggenheim. Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast bij de spectaculaire onthulling van Edmond Kirsch' ontdekking. Kirsch, een wereldberoemde, controversiële miljardair en futurist, claimt dat zijn ontdekking de wetenschap voor altijd zal veranderen, maar de onthulling ontaardt in chaos. Langdon weet ternauwernood te ontsnappen samen met Ambra Vidal, de elegante museumdirecteur. Ze vinden tegenover zich een bijna alwetende vijand met banden naar het Spaanse koningshuis en moeten, vertrouwend op hun gebundelde kennis, in een race tegen de klok symbolen, moderne kunst, extreme religies en verborgen geschiedenissen weten te doorgronden om Kirsch' schokkende geheim te ontsluiten. En de adembenemende waarheid die ons tot nu toe is ontgaan, onder ogen te zien...

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik ben niet overtuigd van het boek. Het kan beter ... Kijk maar naar zijn andere boeken. Duidelijk de minste van allemaal.

Ja je mag lachen maar ik heb toch weer genoten van een spannend verhaal en bovendien weer enkele tips gekregen voor een lang weekend. Het was weer een zeer typisch Dan Brown gedoe, maar hij doet dat goed. Effe een volle dag doorlezen en gewoon genieten. In de vakantie moet zo iets.

Minste boek van Brown. Verhaallijn ligt altijd in zelfde vorm als vorige verhalen met bizarre plotwendingen. Ik kon me nooit echt inleven in het verhaal hetgeen mij zeer ongeloofwaardig overkwam (Vorige boeken zijn dit ook maar toen kon ik me er inleven, hier niet

Toch het minst goede boek van Dan Brown dat ik al gelezen heb. 100 blz korter zou de spanning ten goede komen. De verwachtingen worden door het slot niet ingelost.

Veel verhaal voor weinig inhoud... ontknoping was teleurstellend. Wetenschappelijke theorieen en culturele beschrijvingen van barcelona en omgeving maakten dit wat goed.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!