Oorsprong

Dan Brown

Thriller en Detective

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
In Oorsprong van Dan Brown keert Robert Langdon weer terug om een van de grootste mysteries in zijn carrière op te lossen. Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao, voor een belangrijke onthulling die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futuroloog wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de zorgvuldig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal vlucht Langdon naar Barcelona, waar ze een spoor volgen dat ze uiteindelijk oog in oog zal brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking…

Wat anderen schrijven over dit boek

Een mooi boek, hoewel dit naar mijn mening het minste werk van Dan Brown is. Met momenten krijg je het gevoel dat de auteur alleen maar tijd aan het rekken is om de ontknoping uit te stellen. Als je eindelijk bij de ontknoping komt, slaagt deze dan ook nog tegen. Het was niet het beste boek van Dan Brown, wat niet wegneemt dat het een goed boek is. Alleen zijn we van Dan Brown meer gewend.

Ik ben niet overtuigd van het boek. Het kan beter ... Kijk maar naar zijn andere boeken. Duidelijk de minste van allemaal.

Ja je mag lachen maar ik heb toch weer genoten van een spannend verhaal en bovendien weer enkele tips gekregen voor een lang weekend. Het was weer een zeer typisch Dan Brown gedoe, maar hij doet dat goed. Effe een volle dag doorlezen en gewoon genieten. In de vakantie moet zo iets.

Minste boek van Brown. Verhaallijn ligt altijd in zelfde vorm als vorige verhalen met bizarre plotwendingen. Ik kon me nooit echt inleven in het verhaal hetgeen mij zeer ongeloofwaardig overkwam (Vorige boeken zijn dit ook maar toen kon ik me er inleven, hier niet

Toch het minst goede boek van Dan Brown dat ik al gelezen heb. 100 blz korter zou de spanning ten goede komen. De verwachtingen worden door het slot niet ingelost.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!