Joyland

Stephen King

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
WIE DURFT HET SPOOKHUIS BINNEN TE GAAN?
Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.
Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.
Joyland is een onvergetelijk verhaal over liefde en verlies, over opgroeien en oud worden, en over diegenen voor wie de dood voortijdig komt. Joyland is Stephen King op zijn best. Het heeft de emotionele impact van meesterwerken zoals The Green Mile en The Shawshank Redemption en is tegelijk een geweldig mysterie, horrorverhaal en bitterzoet coming-of-age verhaal ineen.
'Stephen King is een regelrecht fenomeen.' - De Morgen
'Stephen King is de interessantste onder de megaseller-auteurs.' - NRC Handelsblad
'Een meesterverteller.' - VPRO Gids
'Stephen Kings gave om verhalen te vertellen is fenomenaal.' - Lee Child
Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder vijftig thriller- en fantasy-titels, alle wereldwijde bestsellers. Zijn recentste boeken zijn De wind door het sleutelgat, 22-11-1963, Eenmalige zonde, Aardedonker zonder sterren en Gevangen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Goed boek, maar had er wel meer van verwacht, bleef wat “kinderlijk”, de echte horror à la King bleef wat achterwege.. Leuk tussendoortje.

Mooi verhaal, spannend en verrassend

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!