De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Beschavingen

Door Laurent Binet

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Laurent Binet BeschavingenIn zijn nieuwe roman schetst Laurent Binet op meesterlijke wijze een alternatieve wereldgeschiedenisBeschavingen laat zien hoe het moderne Europa tot stand is gekomen door een

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Carlos Frias Madrid

op 06/08/2020

Beschavingen vertrekt van het uitgangspunt dat Christoffel Colombus nooit is teruggekeerd van zijn eerste reis naar Amerika en Sapa Inca Atahualpa er niet in slaagde zijn halfbroer Huáscar te verslaan. Opgejaagd door zijn halfbroer gaat Atahualpa met zijn overgebleven volgelingen het ruime sop in richting... 'De Nieuwe Wereld', gedreven door oude verhalen en mythes van een paar aangespoelde vreemdelingen een halve eeuw eerder.

Wat volgt is een knotsgek en uiterst vermakelijk avontuur van hoe deze Inca's voet aan wal zetten in het Vroegmoderne Europa van halfweg de 16e eeuw. Daar maken ze al gauw kennis met de religie van de Vastgespijkerde God, een autodafe van de Spaanse Inquisitie, Luther en de godsdienststrubbelingen in de Lage Landen en het Heilige Roomse Rijk.

Luchtige 'wat als'-roman die de lezer confronteert met de gebeurtenissen in Europa in het midden van de 16e eeuw en hoe die er voor een niet-Europeaan moeten hebben uitgezien.

Lees meer

Door Chris Van Woensel

op 04/06/2020

Uiterst origineel idee: het Europa uit de renaissance gezien door de ogen van een Inca. De geschiedenis op zijn kop: de Inca's veroveren Europa in plaats van omgekeerd de Europeanen Amerika.
Het verrassende perspectief houd je aan het lezen. Het zet je aan tot reflectie op die periode van de Europese geschiedenis. De uitwerking ervan haalt niet het hele boek lang hetzelfde niveau, er zitten (zeer beperkt) zwakkere momenten in. Toch een boeiend boek om te lezen. Het is bijna uit: ik ben zeer nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen.....

Lees meer

Door josee verhaegen

op 09/04/2020

aangenaam boek, met heel veel plezier gelezen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief