De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Vanuit hier zie je alles

Door Mariana Leky

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Wanneer Selma over een okapi droomt, weet iedereen in het dorp hoe laat het is: binnen 24 uur zal er iemand sterven. Halsoverkop worden hartenwensen uitgesproken en geheimen opgebiecht. Maar er valt niet te ontkomen aan het lot: de beste vriend van Selma’s kleindochter Louise verongelukt op dramatische wijze. Jaren later wordt Louise verliefd op Frederik, een boeddhistische monnik die in Japan woont. Hun relatie beperkt zich tot het schrijven van brieven, maar als Selma sterft, staat hij weer voor haar neus.
Met veel gevoel zet Mariana Leky een onvergetelijke liefde neer. De kleurrijke dorpsbewoners met hun gewoontes en hun (on)hebbelijkheden scheppen in Vanuit hier zie je alles een wereld waarvan je maar heel moeilijk afscheid kunt nemen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Victoria Boudeweel Piscador

op 06/06/2022

Dit boek is simpelweg betoverend; het is realistisch en toch weer niet. Het bijgeloof, de vreemde gebeurtenissen en opmerkelijke personages zorgen ervoor dat het dorpje dat centraal staat in het verhaal onder de invloed van een toverspreuk lijkt. Leky weet ook een sfeer te schetsen die heel intiem aanvoelt. Het is alsof je zelf deel uitmaakt van het dorpsleven, alsof je iedereen kent en er altijd snel bij bent wanneer er wat gebeurt. Dat vond ik prachtig.

Ik vond het alleen erg jammer dat er zoveel werd weggegeven in de korte inhoud van het boek. Het is uiteraard nog steeds het lezen waard (het is erg mooi geschreven), maar het werd vaak wat voorspelbaar doordat de belangrijkste gebeurtenissen al allemaal worden weggegeven in de flaptekst.

Lees meer

Door Anne Correwyn

op 25/05/2019

Dit boek gaat over bijzondere liefdes, relaties en andere vormen van nabijheid. Ook bijgeloof loopt als een ader door het boek. De schrijfster belicht kantjes die in het echte leven vaak verborgen worden gehouden. De 'ik' in het boek ziet en weet meer dan ik zou verwachten, dat verklaart misschien de titel?

Lees meer

Door Nathalie Vercruysse

op 06/08/2018

Dit is een prachtig boek! Prachtig geschreven, soms grappig, soms verdrietig, soms kinderlijk eenvoudig. Een echte aanrader...

Lees meer

Door Eva De Smet

op 05/08/2018

Het boek ademt een onbevangen sfeer. Hetgeen gebeurt wordt verteld als een fait divers, iets wat zich lijkt af te spelen tussen de soep en de patatten. Tegelijkertijd, of misschien juist daardoor, krijgen levens- en zinvragen aandacht.

Een vlot geschreven boek, een welgekomen verpozing.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief