Vanuit hier zie je alles

Mariana Leky

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd

Wanneer Selma over een okapi droomt, weet iedereen in het dorp hoe laat het is: binnen 24 uur zal er iemand sterven. Halsoverkop worden hartenwensen uitgesproken en geheimen opgebiecht. Maar er valt niet te ontkomen aan het lot: de beste vriend van Selma’s kleindochter Louise verongelukt op dramatische wijze. Jaren later wordt Louise verliefd op Frederik, een boeddhistische monnik die in Japan woont. Hun relatie beperkt zich tot het schrijven van brieven, maar als Selma sterft, staat hij weer voor haar neus.
Met veel gevoel zet Mariana Leky een onvergetelijke liefde neer. De kleurrijke dorpsbewoners met hun gewoontes en hun (on)hebbelijkheden scheppen in Vanuit hier zie je alles een wereld waarvan je maar heel moeilijk afscheid kunt nemen.


Wat anderen schrijven over dit boek

Dit boek gaat over bijzondere liefdes, relaties en andere vormen van nabijheid. Ook bijgeloof loopt als een ader door het boek. De schrijfster belicht kantjes die in het echte leven vaak verborgen worden gehouden. De 'ik' in het boek ziet en weet meer dan ik zou verwachten, dat verklaart misschien de titel?

Dit is een prachtig boek! Prachtig geschreven, soms grappig, soms verdrietig, soms kinderlijk eenvoudig. Een echte aanrader...

Het boek ademt een onbevangen sfeer. Hetgeen gebeurt wordt verteld als een fait divers, iets wat zich lijkt af te spelen tussen de soep en de patatten. Tegelijkertijd, of misschien juist daardoor, krijgen levens- en zinvragen aandacht.

Een vlot geschreven boek, een welgekomen verpozing.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!