Geheime kamers

Jeroen Brouwers

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geheime kamers is Jeroen Brouwers’ grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad gevolgd door vergelding. In filmische scènes ontrolt zich een merkwaardig drama, aan het slot waarvan alle betrokkenen zich kunnen afvragen: wat waren nu eigenlijk precies de gebeurtenissen die hiertoe geleid hebben? Is er in werkelijkheid eigenlijk wel ‘iets’ gebeurd

Wat anderen schrijven over dit boek

Ronduit schitterend. Brouwers is dé stylist bij uitstek. Wat een talent!

Persoonlijk vind ik dit Brouwers' beste boek. Een prachtige taal en inhoudelijk sterk. Leest als een thriller. Weinig schrijvers van bij ons die het Nederlands zo mooi beheersen.

Het beste boek dat ik van Jeroen Brouwers las.

Het verhaal zit vernuftig in elkaar. Maar het is vooral de taal en de manier waarop het boek geschreven is dat mij heel erg beroerde.

Knap geschreven en herkenbare situaties? Een topper

J. Brouwers is misschien de grootste stilist onder de nog in leven zijnde Nederlandstalige auteurs. Waar A.F.TH. accuraat schrijft, wordt Brouwers ook nog eens estheet. Ik heb veel van Brouwers gelezen, maar dit vond ik toch zijn beste boek. Zo menselijk, zo herkenbaar, zo goed ingeleefd (de situatie van de man die vreemdgaat) en - zoals gezegd - zo lyrisch in bepaalde passages.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!