Onze toekomst is nu!

Door Claus Hecking, Charlotte Schonberger, Ilka Sokolowski

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Wees een held, red de wereld!

Hoe dan? In dit boek laat Greta Thunberg zien hoe zij dat aanpakt.
Greta is inmiddels een bekende actievoerder, maar toen ze voor het klimaat begon te strijden, was ze helemaal alleen. Greta's verhaal laat zien dat iedereen kan helpen. En daarvoor hoef je je echt niet in allerlei ingewikkelde bochten te wringen. Kijk maar bij de tips in dit boek, dan zie je hoe snel je al een verschil kunt maken.
Dus doe mee, want ook jij bent belangrijk in de strijd om onze planeet te redden!

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 14/02/2020

Onze toekomst is nu. Door Hecking, Schönberger, Sokolowski.

“Wees een held, red de wereld!”

Deze zin op de achterflap toont volledig waar dit boek over gaat. Dat samen met het getekende portret van Greta Thunberg op de cover. Het is, op kindermaat, een boek dat het verhaal vertelt van Greta (voor volwassenen, dit is een kinderversie van Ons huis staat in brand) en haar strijd voor het klimaat. Je leest hoe ze is begonnen, waarom ze is begonnen en in het tweede deel lees je wat je zelf kan doen.

Het is een belangrijk boek, een boeiend boek, tof vormgegeven met vele kleurrijke tekeningen van, veelal, Greta. Kinderen die nog niet veel weten van Greta en haar strijd zullen dit boek verslinden. Maar ook kinderen die zelf al best activistisch zijn kunnen hier nog veel uithalen. Want naast praktische tips (zoals tweedehandskleren, herbruikbare zakjes) staan er ook een paar toffe vegan recepten in.

Dit boek geef ik zeker aan mijn 7-jarig neefje. Voor ons is het klimaat en de strijd om de planeet te redden belangrijk, voor de kinderen die na ons komen is het van levensbelang.

Mijn enige puntje van kritiek is in feite een vraag: in hoeverre is Greta en haar familie op de hoogte van dit boek? Heeft het daar mee te maken dat er tekeningen en geen foto’s in dit boek staan? Mooi is wel dat de makers 10% van de opbrengst van dit boek aan een goed doel geven. En hoe meer kinderen zich gaan inzetten voor het milieu, hoe beter, dus leve Onze toekomst is nu.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief