Hier is alles veilig

Door Anneleen Van Offel

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Na een noodkreet van haar stiefzoon Immanuel, die ze tien jaar niet heeft gezien, vertrekt arts Lydia naar Israël. Daar aangekomen blijkt ze te laat. Er rest haar niets anders dan haar oude moederrol weer op zich te nemen en door te reizen, op zoek naar wie haar zoon is geworden. In de ontmoetingen met zijn vriendin, zijn vader en toevallige passanten reconstrueert Lydia het leven van een jongen in het leger die verstrikt raakte in een werkelijkheid groter dan hijzelf.

Hier is alles veilig is een aangrijpende roadtrip door een land onder hoogspanning. Het verhaal stelt prangende vragen over blinde vlekken, over hoe te leven in een wereld gedomineerd door het verleden en over het verlangen om gezien te worden. Bovenal gaat het over die ene vraag die iedereen aangaat: wat hou je jezelf voor, zodat je kunt leven hoe je leeft?

'Menselijk, intelligent, doordringend. Anneleen Van Offel snijdt met haar zinnen en gedachten door de complexiteit van een conflict en toont zo wat het betekent om alsnog een mens te blijven' Jeroen Olyslaegers

'Met grote sensibiliteit geschreven' Stefan Hertmans

'Gevoelig, wijs, beeldend, ontroerend, meeslepend maar vooral: bewonderenswaardig empathisch' Fleur van Groningen

Wat anderen schrijven over dit boek

Door anne de veylder

op 12/02/2022

Vlot geschreven. Aangrijpend verhaal. Aanrader.

Lees meer

Door Luc Van Roosbroeck

op 08/05/2020

Een bezoek aan Israël via de ogen van een vrouw die haar zoon na 10 jaar zoekt. Doordat deze zelfmoord heeft gepleegd terwijl hij in het leger moest zitten, komen alle minder fraaie kanten van deze staat naar boven. Mooi opgebouwd.

Lees meer

Door Anne Correwyn

op 05/03/2020

Hier is alles veilig, is een menselijk verhaal dat zich afspeelt in een onmenselijke wereld maar ook daar schept Anneleen Van Offel nuances. Wat Lydia doormaakt is sterk neergezet in een labiele situatie. De verschillende verhaallijnen voeden elkaar, je geraakt als lezer meer en meer tussen de regels. Er staan prachtige beelden en zinnen in. Ik heb een beeld kunnen vormen van een wereld die ik alleen kende door de opgelegde beelden uit de media.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief