De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Mijn haat krijgen jullie niet

Door Antoine Leiris

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Parijs, 13 november 2015. Antoine Leiris is thuis met zijn zoontje van anderhalf. Zijn vrouw Hélène is met een vriend naar een concert in het Bataclantheater. Opeens verschijnen er berichten op zijn telefoon over aanslagen. Antoine gaat op zoek naar zijn vrouw, 24 uur later hoort hij dat zij die nacht om het leven is gekomen Enkele dagen later plaatst hij een brief aan de terroristen op Facebook: hij weigert hun daden te beantwoorden met haat. De brief wordt wereldnieuws. In Mijn haat krijgen jullie niet beschrijft Antoine Leiris hoe hij zijn dagen doorkomt na de fatale nacht, tot het moment dat hij met zijn zoon Hélène‘s graf bezoekt. Met weinig woorden laat hij zien dat het leven hoe dan ook doorgaat en door moet gaan zonder de open blik naar de wereld te verliezen. 'Ik moet naar Melvil toe, die wakker wordt uit zijn middagslaapje. Hij is net zeventien maanden, straks gaat hij zoals elke dag zijn tussendoortje eten, daarna gaan we zoals elke dag spelen, en zijn leven lang zal dat jongetje jullie beledigen door gelukkig en vrij te zijn. Want nee, zijn haat krijgen jullie ook niet.'

Wat anderen schrijven over dit boek

Door liene janssen

op 14/11/2021

‘Mijn haat krijgen jullie niet’ is heel een ontroerend, maar langs de andere kant ook een heel mooi en meeslepend boek. Het is niet zo dik, toch wordt er zoveel in vertelt. Hoewel het boek over een redelijk donker onderwerp gaat, namelijk de dood en rouwen, wil je blijven verder lezen. Dit komt vooral doordat het zo vlot geschreven is en door de poëzie die er af en toe in zit. Ik heb het dan ook in één ruk uitgelezen. Antoine Leiris, de auteur en het hoofdpersonage van dit boek, schrijft over hoe hij omgaat met het verlies van zijn vrouw Hélène. Zij kwam om tijdens de Bataclan-aanslag op 13 november 2015, waardoor Antoine alleen stond voor de opvoeding van zijn zoontje van amper 17 maanden. Het is een dagboekverhaal dus het is chronologisch opgebouwd. Hierdoor krijg je een zeer persoonlijke inkijk in zijn gevoelens. Het feit dat het verhaal daadwerkelijk is gebeurd maakt het allemaal nog meer aangrijpend. Kortom een kort maar krachtig boek met veel emotie, verdriet en het zet je aan tot denken. Naar mijn mening zou iedereen dit boek moeten lezen omdat je zo een ander beeld krijgt van hoe je met haat kan omgaan.

Lees meer

Door Bibliotheek

op 21/06/2018

Een kort maar krachtig, prachtig verhaal vol liefde. Lang geleden dat een boek me nog zo van bladzijde één bij de keel heeft gegrepen. Eigenlijk een boek dat iedereen zou moeten lezen om aan te tonen dat ook al is er veel reden om te haten en te wreken er ook altijd een andere weg is, de weg van liefde die zoveel mooier.
Sandra

Lees meer

Door Steven Braekeveldt eldt

op 01/05/2018

A book that should be mandatory in the schools. How to go about when one has become the victim of violence and lost his wife and mother of his child......and still finds teh power to forgive.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief