Herboren

Majd Khalifeh, Thijs Delrue

Mens en maatschappij

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Duizenden vluchtelingen maakten de voorbije maanden en jaren de oversteek naar de Europese Unie - de grootste vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog. De onvergetelijke beelden tonen ons mannen, vrouwen en kinderen die dromen van een nieuw, veilig en menswaardig leven. Wie zijn doel bereikt, wordt 'herboren' in een nieuwe maatschappij waar hij of zij amper iets van af weet. Geen eenvoudige missie in deze tijden van terreur en polarisatie. Veertien jaar geleden kwam journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België, als staatloze Palestijn in een vreemd land, op zoek naar een identiteit. Zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: 'vreemdeling'. Hij voelde zich als een hulpeloze baby die zijn weg nog moest zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon doen, was doorgaan. In Herboren neemt hij de lezer op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.

Wat anderen schrijven over dit boek

Opent de ogen voor ons Vlamingen! Iedere Vlaming zou dit moeten lezen...

Vlot geschreven biografie van een vluchteling die de hele administratieve mallemolen doorloopt om Belg te worden en intussen op de nieuwsredactie van de VRT werkt.

prachtig boek! Iedereen die het heeft over 'de vreemdelingen' als profiteurs zou dit eens moeten lezen om in te zien dat we niet iedereen over dezelfde kam moeten scheren! Majd Khalifeh is een mooi mens met heel mooie waarden en normen!

Zeer heldere inkijk in zijn migratie en integratie in België. Biografie.(sommige uitwijdingen op het einde mochten wat korter)

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!