Het beste wat we hebben

Griet Beeck

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadkamer uit. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug, de brug waar elk jaar gemiddeld veertien mensen af sprongen. Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu. De roman is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten. Drie boeken, perfect afzonderlijk te lezen indien gewenst, met drie perspectieven op eenzelfde problematiek, die telkens de ruimte krijgen. Omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.

Wat anderen schrijven over dit boek

Vlot geschreven, bijna in één ruk uitgelezen. Het verhaal wordt goed opgebouwd, de personages en hun emoties zijn geloofwaardig en herkenbaar. Knap. Prachtige cover ook.

Mooi geschreven in aangename en leesbare taal. Je wordt meegenomen in het verhaal.

niet echt mijn ding .

Mooi geschreven, leest zeer vlot een echte aanrader. Gevoelig hoe een broer schrijft over zijn zus, zijn verleden en zijn twijfels, zijn gevoel voor rechtvaardigheid.

Goed geschreven en vlot te lezen. Het onderwerp ‘incest’ belicht vanuit het standpunt van een vaak niet direct gezien slachtoffer. Het verhaal ontvouwt zich zoals het geheugen zich kan ontvouwen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!