Kom hier dat ik u kus

Griet Beeck

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte n veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Wat anderen schrijven over dit boek

Het boek raakte bij mij een gevoelige snaar, misschien omdat het thema zo herkenbaar is.

Het gaat over een probleem dat zo veel voorkomt in ogenschijnlijk 'normale' gezinnen: emotionele verwaarlozing. Deel 1 en deel drie vond ik heel knap geschreven. Deel 1 vond ik met de stijl en woordenschat van een kind van tien. Knap en geloofwaardig in kindertaal neergezet. Deel 2 zakte voor mij soms wat in: ik zocht de fast-forward knop maar vond hem niet. Deel drie boeide mij, het verhaal gaat dan echt naar een climax toe.

Een aanrader om te lezen.

Zeer mooi boek!

Het eerste deel is grandioos. Het zoekende kind dat van haar vader en andere gezinsleden geen antwoord krijgt, is treffend beschreven. Het tweede deel is zwak. Het laatste deel is opnieuw mooi en heel hoopvol, als het gaat over de rekbaarheid van de menselijke liefde.

Een ongelooflijk beklijvend boek dat prachtig verwoordt hoe gecompliceerd menselijke relaties kunnen zijn.

Aangrijpend verhaal over relaties binnen een gekwetst, breekbaar gezin. Over het onvermogen om mekaar écht te vinden en te begrijpen. Maar het boek geeft hoop : dat er altijd een nieuw begin mogelijk is, ondanks alle kwetsuren. Heel mooi verhaal.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!