Kom hier dat ik u kus

Door Griet Beeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna. 'Kom hier dat ik u kus is als een film waar je samen uit komt, je bent nog een poosje sprakeloos, je wilt de film vooral niet gaan verpesten door er allerlei meningen op los te laten, je kijkt elkaar alleen maar even aan, je knijpt in elkaars hand. "Goed hè?" zeg je.' - Herman Koch 'Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.' - De Standaard 'Kom hier dat ik u kus, dat onheilspellend, hartverscheurend verhaal over ons, mensen, en welke grote prutsers wij zijn. Griet heeft een prutsboek geschreven, maar 't is 't schoonste prutsboek dat ik ooit gelezen heb.' - Pascale Platel Over Vele hemels boven de zevende (2013): 'Op de Beeck heeft een betoverende tekst geschreven: een tekst als een Spinvisliedje, waarin flarden van mensenlevens zo gerangschikt zijn dat het bij de toehoorder een vleugje heimwee oproept, en schrijnt.' - de Volkskrant ***** 'Een weergaloos boek.' - De Standaard 'Een wondermooi debuut.' - HP/De Tijd

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Linda Vermeulen

op 10/01/2019

Het boek raakte bij mij een gevoelige snaar, misschien omdat het thema zo herkenbaar is.

Het gaat over een probleem dat zo veel voorkomt in ogenschijnlijk 'normale' gezinnen: emotionele verwaarlozing. Deel 1 en deel drie vond ik heel knap geschreven. Deel 1 vond ik met de stijl en woordenschat van een kind van tien. Knap en geloofwaardig in kindertaal neergezet. Deel 2 zakte voor mij soms wat in: ik zocht de fast-forward knop maar vond hem niet. Deel drie boeide mij, het verhaal gaat dan echt naar een climax toe.

Een aanrader om te lezen.

Lees meer

Door Carl Salembier

op 12/06/2018

Door Marlies van Bouwel

op 08/05/2018

Het eerste deel is grandioos. Het zoekende kind dat van haar vader en andere gezinsleden geen antwoord krijgt, is treffend beschreven. Het tweede deel is zwak. Het laatste deel is opnieuw mooi en heel hoopvol, als het gaat over de rekbaarheid van de menselijke liefde.

Lees meer

Door Hilde Vercruysse

op 03/05/2018

Een ongelooflijk beklijvend boek dat prachtig verwoordt hoe gecompliceerd menselijke relaties kunnen zijn.

Lees meer

Door Cathérine Vandoorne

op 02/05/2018

Aangrijpend verhaal over relaties binnen een gekwetst, breekbaar gezin. Over het onvermogen om mekaar écht te vinden en te begrijpen. Maar het boek geeft hoop : dat er altijd een nieuw begin mogelijk is, ondanks alle kwetsuren. Heel mooi verhaal.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief