De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Ik zal altijd

Door Toon Tellegen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De eekhoorn, die de mier mist wanneer die op reis gaat, vindt verdriet een naar gevoel dat pijn doet in zijn hoofd, en de kraai wil niets liever dan zich sámen met iemand mismoedig voelen. In tijden van eenzaamheid, afscheid en gemis is er gelukkig altijd wel een dier dat een ander moed in wil praten: ‘Jij kunt ook mooi fladderen,’ zegt de vlinder tegen de zwaan, ‘als je maar aan iets anders denkt als je ergens aan denkt.’


Na het grote succes van Wij alleen koos Toon Tellegen ditmaal zijn mooiste dierenverhalen die troost kunnen bieden en bemoedigend kunnen zijn voor wie het even nodig heeft.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jean Pierre Rummens

op 02/06/2018

Prachtig hoe de schrijver ons mensen een spiegel voorhoudt via leuke dierenverhalen.
In ieder dier herken je wel een mens met zijn kleine en grote bekommernissen die zijn leven beheersen.

Grandioos.

Lees meer

Door Leonard Muylle

op 29/04/2018

Wat zou ik in godsnaam kunnen schrijven over Toon Tellegens "Ik zal altijd"? In alle eerlijkheid: helemaal niets.

Een enkele blik op 's mans oeuvre, de waslijst aan prijzen die Tellegen in ontvangst heeft mogen nemen, en enkele meesterlijke alinea's uit één van zijn vele dierenverhalen, maakt van elk woord een pretentieus teveel. Over Tellegen moet je niet slimmig willen doen, je moet er niets gevats over willen schrijven, dat doet Toon zelf veel beter. Uit die pen kruipen en gewoon lézen, dat moet je doen. Je moet hem lezen, omdat niemand een betere Toon Tellegen bij elkaar schrijft dan Toon Tellegen zelf: geestig, filosofisch, aandoenlijk, slim, schattig, verwarrend, ontroerend, nonsensicaal, absurdistisch, maar bovenal volstrekt uniek.

Met "Ik zal altijd" brengt Tellegen zijn mooiste dierenverhalen samen die – zo luidt de begeleidende tekst op de achterkant – “troost kunnen bieden en bemoedigend kunnen zijn voor wie het even nodig heeft”.
Wel, in een tijd waarin we hysterisch over elkaar heen rollen op een yogamat, waarin zelfs mindfulness een competitie dreigt te worden van om ter zenst, en waarin zelfhulpboeken van zelfverklaarde goeroes als bijbels voor een beter leven in bulk over de toonbank gaan, maak ik op een druilerige zondagavond liever een wandeling door het bos van Toon. Dan ga ik dansen bij de neushoorn en de egel, drink ik thee met de muis, en wordt het ochtend terwijl ik de opkomende zon bewonder met de mier.

De dierenverhalen van Tellegen werken op het hart, het hoofd en de buik, zoals enkel grote literatuur dat kan. En nu: allemaal lezen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief