De verborgen geschiedenis

Donna Tartt

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen.
Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Hét boek voor mij waarmee mijn leeshonger naar een hoger level werd getild, ik was toen een prille twintiger, had nog niet zoveel opzienbarende literatuur gelezen, maar dit sloeg in als een bom. Ik weet nog dat ik hieraan begonnen ben op aanraden van de eigenaar van de boekhandel waarbij ik toen werkte en dat ik toen dacht "OMG...zo'n dik boek, wanneer ga ik dat uitlezen ;)". Maar kijk, het heeft juist mijn ogen geopend en mijn leeshonger aangescherpt (en de drempel om dikke turven uit te lenen (en te lezen) is hierdoor ook vol-le-dig verdwenen).

Tot nu toe het beste boek wat ik heb gelezen. Je wordt deelgenoot van de personages. Ga het can de zomer denk ik nog eens lezen want het is lang geleden dat ik het heb gelezen. Kijken of ik het nog steeds zo super goed vind.

Een prachtig boek dat leest als een trein.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!