Ik nog wel van jou

Elke Geurts

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd

Het leven is een slechte film. Alleen daarom al is het zaak dat wij mensen er iets beters van maken.

'Ik hou niet meer van je.' Met deze eenvoudige woorden loopt de man van E.G. haar leven uit. De nieuwe werkelijkheid lijkt slechts een nare droom, ook omdat ze elkaar nog elke dag zien; ze hebben twee jonge dochters, delen een huis en 24 jaar van hun leven. E. zet alles op alles om er een ander verhaal van te maken, een béter verhaal. Want zij zijn toch anders dan die andere stellen die uit elkaar gaan? Het kan nog goedkomen, denkt ze steeds, terwijl ze toekijkt hoe haar grootste angst langzaam maar zeker realiteit wordt.

Ik nog wel van jou is het huiveringwekkende en ontroerende verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.


Wat anderen schrijven over dit boek

Het uitgangspunt was interessant, maar het boek heeft de verwachtingen niet ingelost. Het begin -dat nulmoment- was chaotisch en rommelig, er worden voorspellingen gedaan over wat hij gaat zeggen terwijl je helemaal niet weet waar in het verhaal je ergens bent terecht gekomen,....
Jammer want velen zouden baat kunnen hebben bij en troost kunnen vinden in een goed boek over het proces van afscheid nemen van je huwelijk, de scheidingprocedure en terug overeind krabbelen om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen.

goed geschreven en zeer leesbare autobiografie over een tanend huwelijk en het verloop van de scheiding. Goed in zijn genre.

had er veel meer van verwacht.

Vond het nogal langdradig. Mss is de realiteit ook zo?

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!