Wie zonder zonde is

Door Bo Svernström

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
???? De TelegraafAls elfjarige vermoordde Robert Lindström zijn speelkameraadje met een blok beton. Ondanks het technische bewijs dat er werd gevonden, kwam het vanwege zijn leeftijd nooit tot een veroordeling. Als volwassene leidt Robert een teruggetrokken bestaan, totdat hij een verontrustend telefoontje krijgt van een journaliste die een boek schrijft over de zaak. Ze beweert dat Robert onschuldig is. Maar waarom blijft hij dan volhouden dat hij het gedaan heeft?

Tegelijkertijd wordt er in Roberts oude woonwijk in Stockholm een meisje vermoord. Alles doet denken aan de omstandigheden van toen. Daarmee is de jacht op de waarheid geopend: journaliste Lexa, rechercheur Carl Edson en Robert zelf duiken op de zaak. Is Robert onschuldig en loopt de moordenaar nog vrij rond? Of heeft Robert wederom toegeslagen?‘De Nederlandse titel vooronderstelt op welhaast Bijbelse wijze dat niemand zonder zonde is, en dat maakt dit boek tot zo’n keiharde ‘pageturner’.’ - ???? De Telegraaf

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Karen Steyaert

op 21/11/2020

Robert Lindström vermoordt zijn beste vriend, maar door zijn jonge leeftijd en door gebrek aan bewijs wordt hij nooit veroordeeld. Iedereen in zijn omgeving aanziet hem als de moordenaar en daardoor lijdt Robert een heel eenzaam eenvoudig teruggetrokken leven.
Jaren later wordt Robert gecontacteerd door journaliste Lexa, zij wil een boek over het hele verhaal schrijven en beweert dat Robert niet schuldig is aan de dood van zijn beste vriend Max. Robert wil meewerken met de journaliste, maar hij blijft beweren dat hij de echte moordenaar is, ondanks het feit dat hij zich heel veel zaken van die bewuste dag niet meer kan herinneren. Waarom doet hij dit…

Terwijl Lexa en Robert op zoek gaan naar het echte verhaal van jaren geleden, wordt er een vrouw vermoord in de oude woonwijk van Robert, de omstandigheden doen denken aan de moord op Max. Rechercheur Carl Edson onderzoekt de zaak. Heeft Robert terug een moord gepleegd of zoeken we een andere moordenaar?
Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld en ondanks dit, vloeit alles heel mooi in elkaar en leest het boek heel gemakkelijk. Het boek is geschreven in korte hoofdstukken die wisselen tussen het verleden en het heden. De personages worden gedetailleerd uitgewerkt, waardoor je als lezer een zicht krijgt in hun totale leef- en denkwereld. 

De auteur blijft er de spanning en mysterie inhouden door op het juiste moment iets onvoorspelbaar te laten gebeuren, waardoor je als lezer steeds verder wil lezen.
Door de perfecte combinatie van alle bovenstaande elementen, is dit een spannende thriller geworden, die boeit van begin tot einde! 

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief