De godendrank

Door Ilja Gort

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Deze nieuwste roman van Ilja Gort is ‘Ik vertrek’ in de overtreffende trap. Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Karen Steyaert

op 21/11/2020

Godendrank” doet je wegdromen naar een Frans Chateau tussen de groene wijngaarden in Frankrijk. De omgeving wordt zo mooi omschreven, dat je je als lezer direct in Frankrijk voelt. Abel en zijn echtgenote Angela ruilen Nederland voor Frankrijk, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Abel is de chaotische, niet nadenkende, naïeve wijnboer,die in alles wat getemperd wordt door zijn echtgenote Angela. Zij staat nuchter in het leven en denkt bij alles veel meer na. Ondanks de nuchterheid van Angela gebeuren er veel onverwachte zaken op het kasteel, wat zorgt voor een humoristisch, ontspannend en tegelijk toch ook spannend boek.
Telkens weer gebeurt er een gebeurtenis in het boek, waardoor je verder wil lezen, en voor je het als lezer beseft, heb je het boek uitgelezen. 

Abel is er meer dan ooit van overtuigd dat hij een “Godendrank” zal maken, maar daarvoor moet hij nog enkele obstakels overwinnen. Als lezer word je meegenomen tijdens al deze obstakels en kan je volledig meeleven met het geluk en verdriet dat Abel voelt. Op het pad van Abel, verschijnen ook andere personages, die het niet altijd goed voor hebben met de familie, of is dit enkel een indruk? Bij de personages had ik altijd duidelijk een goed of slecht gevoel, maar achteraf bleek mijn gevoel niet altijd juist te zitten, en dit zorgt dat je als lezer echt betrokken geraakt bij het verhaal.
“Godendrank” is een verhaal met een duidelijk begin, tussenstuk en einde. Na het verhaal blijf je als lezer met weinig vragen zitten. De schrijver hanteert een vlot lezende schrijfstijl, geen moeilijke woorden, maar verstaanbare taal voor iedereen. Minimisdaadroman die je doet wegdromen naar de Franse wijngaarden.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief