Noord

Sien Volders

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

In de vroege jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid op een kantelpunt in haar leven, voor een tijd naar het noorden. Ze komt in een afgelegen goudzoekersstadje terecht en ontmoet er Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Het pad van beide vrouwen kruist dat van twee mannen: mannen die leven voor muziek, vrijheid en het ongetemde bestaan. Gaandeweg leert Sarah hoe Mary's leven een voorafspiegeling is geweest van het hare en wat het betekent vrij te zijn.

Wat anderen schrijven over dit boek

In het begin moest ik even door de schrijfstijl heen bijten, maar na een tijd werd ik toch gegrepen en kon ik het niet makkelijk wegleggen.
Leest vlot weg!

This first book beholds all the reasons why authors are born and should be cherised for the books to come.
Storytelling....that is what writing is about. Sien ....I am waiting for the next book.

Heel mooi boek, traag authetiek, het feit dat de hoofdfiguur ineens al rijk bleek is wat ongeloofwaardig, maar het is een aanrader, zalig boek om in weg te soezen,prachtig verwoord6

5 dingen over Noord:

- Noord vertelt het verhaal van een juwelenontwerpster, die inspiratie gaat zoeken in het onherbergzame noorden van Canada en daar veel meer vindt dan ze zocht.

- Speelt zich af in de jaren 80.

- Dit is het debuut van de Vlaamse Sien Volders. Zij is kunsthistorica en antropologe. En het lief van televisiewetenschapper en grapjurk Lieven Scheire.

- Het is één van de meer gehypete boeken van het afgelopen jaar. En het stelde me niet teleur. Het heeft even geduurd voor het verhaal me helemaal meesleurde, maar ik heb het graag gelezen.

- Bedenking: ik had best net iets meer willen bijleren over het juweliersvak en over het fenomeen van de goudzoekers. Maar misschien ben ik gewoon een weetjesnerd.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.