Noord

Sien Volders

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

In de vroege jaren tachtig trekt Sarah, een jonge zilversmid op een kantelpunt in haar leven, voor een tijd naar het noorden. Ze komt in een afgelegen goudzoekersstadje terecht en ontmoet er Mary, die de enige winkel en het postkantoor uitbaat. Het pad van beide vrouwen kruist dat van twee mannen: mannen die leven voor muziek, vrijheid en het ongetemde bestaan. Gaandeweg leert Sarah hoe Mary's leven een voorafspiegeling is geweest van het hare en wat het betekent vrij te zijn.

Wat anderen schrijven over dit boek

fijne schrijfstijl, leuk verhaal. boek heeft me geboeid van begin tot einde

Dit boek appelleert aan een oerdrift: de drang naar vrijheid, een lokroep die altijd wel ergens in een klein hoekje zit, en zich van tijd tot tijd laat horen.
Daarom een prima boek voor de vakantie, een klein momentje van vrijheid :-)
Op de achterflap wordt de auteur geroemd om haar zuivere stijl en groot literair talent. Van dat eerste ben ik overtuigd, van dat tweede niet helemaal. Zuiver en klinkklaar leest vlot weg, maar het zindert niet na.

Dit vond ik een heel mooi boek,dat ik in een ruk heb uitgelezen. De schrijfstijl is ook tof en het verhaal is toegankelijk. Je voelt de sfeer van het Noorden,zonder dat er te veel uitgebreide natuurbeschrijvingen komen want daar houd ik niet van. De enige minpuntjes vind ik dat het boek dun is,ik lees liever lange verhalen en dat de schrijfster nog maar 1 boek geschreven heeft :) . Ik verlang al naar een nieuwe roman van haar!

Dit is een aanrader voor mensen die van een mooi verhaal houden. Het leest heel vlot en brengt je in de onbekende wereld van het hoge noorden van Canada.

Zeer vlotte schrijfstijl.
Leest als een trein.
Over het harde leven in het Noorden van Canada.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!

Geen profiel?
Ga verder met

E-mail
Facebook

Al een profiel?
Log hier in.