Herinneringen ontward

Door Ruby Dhal

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
herinneringen ontward is de eerste dichtbundel die verschijnt onder het nieuwe imprint MUSE van MUS. Deze bundel is een collectie gedichten en proza in vrije vers, die ontspringen uit de gedachten, gevoelens en ideeën van auteur Ruby Dhal. Elk werk gaat voorbij aan woorden en legt een emotie bloot: liefde, pijn of geluk met het uitzicht op het verkrijgen van troost. Ruby gebruikt in haar titel de term 'herinneringen' om te benadrukken dat haar gedichten universeel herkenbaar zijn - ze doen de lezer denken aan een ervaring of emotie die zij hebben gehad of gevoeld - zodat ze een herinnering vormen die wordt ontrafeld.

Ruby Dhal is dichteres, schrijver en bestsellersauteur van twee poëziebundels. Ze woont en werkt in Londen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 06/12/2019

Herinneringen ontward door Ruby Dhal.

Eerst en vooral een dikke merci aan Mus omdat zij de imprint Muse hebben opgericht. Onder de overkoepelende hashtag #musepoetry verschijnt er poëzie van en voor vrouwen. Allemaal om ter mooist vormgegeven, zo ook Herinneringen ontward.

Soms wordt dit soort poëzie oneerbiedig Instagram-poëzie genoemd; en ok dat is het ook maar het is zo veel meer dan dat. Voor sommige mensen kan het een opstapje zijn naar meer gedichten, die niet online verschijnen maar enkel, lekker ouderwets, op papier. Voor anderen blijft het bij poëzie op hun schermpje. Ook goed. Daar ontdek je dan misschien Ruby. Tussen haakjes: vertalingen van poëzie zijn nooit zo goed als de oorspronkelijk versie, als de vertaling je dan toch nog raakt is dat een teken dat iets echt goed is.

‘Poezië en proza als brandstof voor je hart en kalmering voor je ziel.’ Dit lees je op de binnenflap en dat maakt Dhal ook waar. Onderverdeeld in de thema’s: ervaring, liefde, pijn en helen komen zeer korte gedichten (9 woorden) tot pagina vullend proza aan bod. De ene tekst raakt je al meer dan de andere maar dat is meestal zo. Dat heb ik met Atticus en Rupi ook, om maar enkele namen te noemen waar deze bundel aan doet denken. Ik heb het trouwens ook bij Herman, Jotie en Charlotte…

Ik heb een stuk of 10 gedichten aangeduid die me echt hard hebben geraakt, waar ik er wel nog eens een paar van zal delen op mijn Instagram en die ik geregeld ga herlezen. Omdat ze me een hart onder de riem steken en een glimlach op mijn gezicht toveren. Omdat ze me doen voelen dat ik niet alleen ben. Dus dank u Ruby!

En nu ga ik zelf wat poëzie schrijven…

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief